• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Finala de dublu feminin de la Wimbledon, în care Monica Niculescu și taiwaneza Hao-Ching Chan le-au avut ca adversare pe Ekaterina Makarova și Elena Vesnina, a fost programată de organizatorii turneului, pe ”central”, după finalele de simplu feminin și cea de dublu masculin.

Aceasta din urmă a durat peste patru ore și jumătate, ceea ce l-a determinat chiar pe antrenorul Simonei Halep, Darren Cahill, să reacționeze pe Twitter și să sară ”în apărarea” celeilalte românce, Monica Niculescu.

Acești băieți știu că este 10:20 pm în România? Monica trebuie să joace! Este amuzat, dar grăbiți-vă băieți și terminați”, a postat Cahill pe Twitter.

Apoi, antrenorul australian a distribuit și un GIF cu Niculescu, postat de Rene Denfeld, un meteorolog german care a devenit cunoscut pe Twitter, datorită pasiunii pentru tenis. Acesta publicase o imagine în mișcare cu românca disperată, în timpul unui meci de la Roland Garros și, deasupra acesteia: ”Când ei te întreabă cât de lungă a fost finala de dublu masculin”.

Denfeld a realizat ceva similar și cu cele două rusoaice care urmau să-i fie adversare Monicăi. În cazul Makarovei, acesta a postat: ”atunci când vezi o echipă care lasă să-i scape patru mingi de break și un avantaj de 0-30 în două game-uri succesive”, iar, pentru Vesnina, el a scris: ”atunci când oficialii nu pot să-ți spună când finala ta de dublu va începe”.

După ce finala de simplu feminin s-a încheiat rapid, în mai puțin de o oră și jumătate cu victoria lui Garbine Muguruza în fața lui Venus Williams, cu 7-5, 6-0, ultimul act din turneul de dublu masculin, Lukasz Kubot / Marcelo Melo - Oliver Marach / Mate Pavic a durat peste ore și jumătate. De altfel, aceasta a fost întreruptă din cauza întunericului, la scorul de 5-7, 7-5, 7-6(2), 3-6, 11-11. Ea a continuat însă tot sâmbătă seara, după ce acoperișul de pe ”central” va fi închis - trebuie spus că nocturna nu poate fi utilizată fără ca acesta să fie tras deasupra terenului.

Apoi, Kubot și Melo au câștigat următoarele două game-uri și, totodată, și decisivul, cu 13-11, adjucându-și turneul. După acest meci, Makarova și Vesnina n-au avut nicio problemă cu Niculescu și Chan, impunându-se cu 6-0, 6-0.

În momentul închiderii acoperișului, Denfeld a realizat un GIF și cu partenera Monicăi, Hao-Ching Chan, pe care l-a postat, alături de textul: ”Așteptând ca acoperișul să fie închis, iar băieții să termine”.