• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, consideră "un fel de minune" o eventuală victorie a "tricolorilor" în Austria, în barajul pentru menţinerea în Grupa I valorică a zonei Europa/Africa a Cupei Davis.

"O să fie greu, mai ales că la ei joacă Dominic Thiem (n.r. - numărul 7 mondial). Asta îi face de departe favoriţi pe ei. Noi nu avem ce pierde. Nu îi avem pe Marius Copil, nici pe Florin Mergea sau Adrian Ungur, aşa că am ales o echipă tânără. Sperăm să avem o experienţă bună, iar ei să formeze o echipă pentru viitor. Frunză şi Borza au 20 de ani, sunt tineri, e momentul ca ei să urce în clasament acum. Iar Dragoş Dima e un băiat foarte serios care a jucat bine la turneele ITF din România în ultima perioadă. Horia vine cu un trofeu de la US Open şi sper ca acest lucru să le dea celor tineri încredere în viitorul lor. Aş vrea să am şi eu 18-19 ani şi să vină cineva la Cupa Davis cu un trofeu de Grand Slam lângă mine. Sper ca şi băieţii să aibă acelaşi sentiment şi să îi motiveze. Ar fi un succes enorm să câştigăm pentru că e un joc de baraj şi ne-ar menţine în grupa de acum. Ar fi un fel de minune, pentru că l-am văzut la US Open pe Dominic Thiem, care trebuia să câştige acel meci cu Del Potro. Aşa că eu cred că el va juca ambele meciuri de simplu, precum şi la dublu. O să fie o misiune foarte grea", a declarat "Cneazul".

"Este ceva extraordinar, sper ca acest meci să fie debutul meu în Cupa Davis. S-ar putea să fac pereche la dublu cu Horia Tecău, care tocmai ce a câştigat titlul la US Open. Sper să fie o săptămână frumoasă şi să ieşim cu capul sus. Ne motivează foarte mult victoria lui Horia, avem şansa să stăm lângă un câştigător de Mare Şlem şi putem să învăţăm multe de el. Având în vedere că ei au un jucător de top 10 în echipă şi finalist la Wimbledon cred că noi plecăm cu şansa a doua în acest meci. Însă avem încredere, ştim că putem să jucăm bine şi vom da totul acolo", a spus Nicolae Frunză (611 ATP).

"Ei pornesc favoriţi, îl au în echipă pe Dominic Thiem, dar nu plecăm învinşi. Avem o mentalitate pozitivă şi sperăm că vom putea scoate un rezultat cât mai bun. Vrem să ne întoarcem cu capul sus din Austria. Ar fi o surpriză să obţinem o victorie acolo, dar nimic nu e imposibil. Ne bucurăm foarte mult de victoria lui Horia, l-am susţinut toţi. Îi dă încredere şi lui această victorie şi să sperăm că ne va ajuta şi pe noi în această partidă cu Austria", a afirmat Bogdan Borza (707 ATP).

Pavel e fericit pentru Horia Tecău, care a câştigat săptămâna trecută trofeul la dublu la US Open, împreună cu Jean-Julien Rojer. "Ne-am bucurat foarte mult toţi, este al doilea titlu de Grand Slam al lui după Wimbledon. A avut o perioadă foarte grea în vară împreună cu Jules, dar dintr-o dată a venit o explozie cu acest Grand Slam. Ne mândrim foarte mult cu Horia", a mai spus căpitanul nejucător al României.

Referitor la cooptarea sa în staff-ul Simonei Halep, Andrei Pavel a afirmat: "E o plăcere şi o onoare să fiu alături de Simona. Sper să o ajut cu ce pot mai mult".

Partida Austria - România, din turul I al barajului pentru menţinerea în Grupa I valorică a zonei Europa/Africa a Cupei Davis, va avea loc în perioada 15-17 septembrie, la Wels, pe zgură.

Duelurile vor fi ÎN DIRECT vineri, de la ora 12.00, şi sâmbătă, de la 15.00, la Digi Sport 1, iar duminică, de la 12.00, la Digi Sport 2.

Echipa României este alcătuită din Dragoş Dima, Nicolae Frunză, Bogdan Borza şi Horia Tecău. Andrei Pavel nu-i are la dispoziţie pe Marius Copil, cel mai bun tenisman român la simplu (87 ATP), Adrian Ungur şi Florin Mergea.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT