• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, că prin victoria din proba de dublu a turneului US Open, Horia Tecău (32 de ani) i-a făcut încă o dată mândri pe toţi românii şi a precizat că îl aşteaptă din nou în echipa olimpică a României pentru JO de la Tokyo din 2020.

"Horia a făcut o finală extraordinară, i-am transmis un mesaj de felicitare pentru succesul de la US Open. Pentru sportul românesc înseamnă foarte mult, toată lumea ştie nivelul lui Horia Tecău. Iar el, pe lângă faptul că e un sportiv extraordinar, este şi un caracter deosebit. Mă bucură enorm de mult victoria lui. Nu ştiu dacă ne va reprezenta din nou la Jocurile Olimpice, depinde de el, de strategia pe care şi-o va face. Dar sigur că noi îl aşteptăm în echipa olimpică pentru Tokyo", a afirmat Covaliu.

Preşedintele COSR este convins că pentru Horia Tecău ar fi o mare provocare să participe la încă o ediţie a Jocurilor Olimpice după medalia de argint câştigată anul trecut la Rio de Janeiro alături de Florin Mergea.

"Noi ne dorim să avem în echipa României sportivi precum Horia Tecău. El a demonstrat o dată prin medalia de la Rio şi sunt sigur că va fi o mare provocare să participe la încă o ediţie a Jocurilor Olimpice. Fiecare sportiv îşi doreşte să îşi depăşească performanţele anterioare. Iar participarea la Jocurile Olimpice reprezintă ţelul suprem pentru orice sportiv. De aceea tenismeni ca Nadal, Federer şi Djokovic fac parte din echipele lor olimpice. Dar până la Tokyo mai sunt trei ani, e important ca Horia să se bucure de tenis şi de fiecare turneu la care participă", a adăugat Mihai Covaliu.

Perechea româno-olandeză Horia Tecău/Jean-Julien Rojer a câştigat titlul în proba masculină de dublu din cadrul turneului de tenis US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, vineri, după ce a învins cuplul spaniol Feliciano Lopez/Marc Lopez, cu 6-4, 6-3, în finala desfăşurată la arenele Flushing Meadows din New York.

Tecău şi Rojer şi-au trecut astfel în palmares al doilea lor titlu de Mare Şlem, după cel de la Wimbledon, câştigat în 2015. Ei au fost recompensaţi cu un cec de 675.000 şi 2.000 de puncte ATP, învinşii primind 340.000 de dolari şi 1.200 puncte.

Pentru Tecău a fost a 51-a finală de dublu din carieră. El are 33 de titluri câştigate şi 18 finale pierdute.

Ultimul român care a câştigat un titlu la US Open a fost Ilie Năstase, în 1975, alături de Jimmy Connors, după 6-4, 7-6 cu cuplul olandezo-american Tom Okker/Marty Riessen.