• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Elina Svitolina a explicat în exclusivitate pentru Digi Sport victoria categorică din semifinalele de la Toronto contra Simonei Halep, scor 6-1, 6-1, şi cum s-a asigurat că nu va repeta experienţa neplăcută de la Roland Garros, unde românca a revenit în sferturile de finală de la set pierdut şi 1-5.

"M-am aşteptat la un meci greu, Simona e mereu un adversar foarte bun, care luptă mereu până la capăt. Pentru mine a fost foarte important să joc fiecare punct, să nu-i ofer încredere. Nu m-am mai gândit la Roland Garros, am vrut doar să fiu concentrată la fiecare punct, pentru că nu vreau să se mai întâmple vreodată ce am păţit la Paris, deci pentru mine a fost foarte important să fiu concentrată la joc". a declarat ucraineanca.

A cincea jucătoare a lumii a revenit de la 0-1 la seturi în sferturi, contra Garbinei Muguruza, într-o partidă începută vineri şi întreruptă din cauza ploii după primul set. Svitolina a recunoscut că nu se mai aştepta la revenire: şi-a lăsat lucrurile la hotel deşi ştia că ar mai putea juca o dată în aceeaşi zi, în caz de victorie, şi îşi rezervase deja biletul de avion pentru următorul turneu, de la Cincinnati.

"Hotelul nu este atât de departe, aşa că am zis să mă gândesc doar la acest meci, să dau tot ce am. Partea amuzantă e că am cumpărat deja de ieri bilete pentru zborul de Cincinnati pentru că e foarte greu să găseşti bilete, însă acum e nevoie să le schimb. Cred că e o problemă bună pentru mine", s-a amuzat Svitolina.

Jucătoarea din Ucraina nu se poate decide dacă îşi doreşte mai mult să ajungă lider mondial sau să câştige un turneu de Grand Slam.

"Dacă câştigi un Grand Slam cred că ai şanse mari să fii numărul 1. Să fii numărul 1 este pentru mine şi ţara mine ceva foarte special, însă şi să câştigi un Grand Slam ar fi ceva istoric", a mai spus jucătoarea în vârstă de 22 de ani.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT