• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Sorana Cîrstea s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale turneului de la Linz, după 6-3, 7-5 cu Alison van Uytvanck. După meci, la conferința de presă, jucătoarea din România a vorbit despre performanța extraordinară a Simonei Halep, proaspăt instalată pe primul loc în topul WTA.

Sorana nu a apucat încă să o felicite personal pe Simona pentru realizarea pe care ea o consideră incredibilă pentru România. Ea a glumit apoi și a spus că, după ce se va întoarce în România, va profita de faptul că e vecină cu Halep și-i va transmite un mesaj de felicitare din balcon în balcon.

Pentru România, e un lucru imens că Simona a ajuns pe locul 1. Din păcate, nu am avut șansa de a o felicita personal, pentru că am părăsit Beijingul înainte să se întâmple. Dar suntem vecine, probabil când o să ajung acasă o să îi strig ceva de la balcon (n.r. râde)”, a spus Sorana Cîrstea, la conferința de presă de la Linz, după calificarea optimile de finală ale turneului austriac.

Este o jucătoare cu o consistență extraordinară, a stat mereu în top 10 și în top 5 și acum merită să fie numărul 1 mondial. Pentru România este o realizare incredibilă, suntem o țară mică și sunt foarte fericită să văd cum tenisul unește oamenii, ca o mișcare socială în direcția corectă și mă bucur să fac parte din asta”, a mai spus sportiva originară din Târgoviște.

Simona Halep a devenit lider mondial începând de luni, asta după ce, săptămâna trecută, ea a ajuns în finala turneului de la Beijing.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT