• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Roger Federer va juca pentru a 11-a oară în carieră finala de la Wimbledon şi are ocazia de a deveni primul jucător din istorie cu opt titluri pe iarbă landoneză.

În a doua semifinală de la All England Club, elveţianul s-a impus în trei seturi, scor 7-6, 7-6, 6-4, în faţa cehului Tomas Berdych şi rămâne fără set pierdut la actuala ediţie a celui ce-al treilea Grand Slam al anului.

În ultimul act, Federer îl va întâlni pe croatul Marin Cilic, învingător în faţa americanului Sam Querrey.

"Mă simt foarte privilegiat să fiu într-o altă finală. Aproape că nu pot crede că se întâmplă din nou. Este atât de bine!", a declarat Federer, la sfârşitul meciului cu Berdych, încheiat după 2 ore şi 20 de minute.

În era Open, Federer este al doilea cel mai vârstnic finalist la Wimbledon, după australianul Ken Rosewall (39 de ani), în 1974.

Duelul din ultimul act este o reeditare a întâlnirii din sferturile de finală de anul trecut de la Londra, când fostul lider mondial a revenit de la 0-2 la seturi şi a salvat trei mingi de meci pentru a-l învinge pe Cilic în cinci seturi.

"Anul trecut a fost un meci brutal şi am avut noroc să-l înving pe Marin. Sper să nu joace şi duminică la fel ca la US Open 2014, pentru că atunci a fost în transă", a spus Federer.

Adversarul elveţianului a cucerit singurul său titlu de Grand Slam în 2014, la Flushing Meadows, iar acum se află la a doua finală a unui turneu major din carieră.

Federer revine în finală la Wimbledon după 2 ani, în 2015 fiind învins în patru seturi de Novak Djokovic, iar ultimul său titlu la Londra a fost obţinut în 2012, când a câştigat de asemenea în patru seturi în faţa lui Andy Murray.