• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Ion Ţiriac i-a răspuns preşedintelui WTA, Steve Simon, după ce acesta din urmă a criticat prezenţa lui Ilie Năstase la festivitatea de premiere a turneului feminin de la Madrid, câştigat de Simona Halep.

"Ce, începând de mâine dimineaţă trofeul meu trebuie să-l dea, ştiu eu, Babalugu? Sau cine să-l dea? Nu, domnul Năstase a fost un om cu care mi-am împărtăşit 50 de ani din viaţă. Şi aşa rămâne", a declarat Ţiriac, în cadrul unui eveniment organizat la patinoarul care îi poartă numele.

Mai mult decât atât, proprietarul turneului de la Madrid i-a transmis o scrisoare de răspuns lui Simon, în care susţine că afirmaţiile oficialului WTA sunt deplasate, în condiţiile în care suspendarea provizorie a lui Ilie Năstase se aplică doar în competiţiile ITF.

"Din păcate, aţi făcut o remarcă, în opinia mea, complet scoasă din context", a precizat Ţiriac, care aminteşte despre faptul că, pe 12 mai, ITF a oferit o declaraţie de presă care arată că "domnul Năstase nu este interzis la niciun turneu de tenis, inclusiv Grand Slam-uri, ATP, WTA".

Astfel, Ţiriac este de părere că "WTA ar trebui să se scuze pentru declaraţia pe care aţi făcut-o" şi susţine că, dacă în urma judecării cazului "cineva este găsit vinovat de anumite acuzaţii, situaţia se poate schimba".

"Regret profund declaraţia dumneavostră, mai ales că ITF şi-a precizat clar poziţia în urmă cu aproape o săptămână", a încheiat Ţiriac.

Steve Simon a considerat că prezenţa lui Ilie Năstase la ceremonia de decernare a trofeului de la Madrid a fost un gest iresponsabil şi inacceptabil din partea organizatorilor şi care a umbrit o finală altfel spectaculoasă.

"Singurul lucru care a umbrit ziua a fost faptul că domnul Năstase a fost invitat să participe la ceremonia de decernare a trofeului. Nu avea ce căuta pe teren la ceremonie.

Este suspendat provizoriu de ITF pentru comportamentul său jignitor și i-am revocat privilegiile de acreditare la evenimentele WTA pe perioada investigației. A fost iresponsabil și inacceptabil din partea Madrid Open să îi confere un rol oficial", a precizat preşedintele WTA, într-un comunicat.