• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

După ce a ratat șansa de a deveni lider mondial la Wimbledon, Simona Halep o poate depăși pe Karolina Pliskova până la finalul sezonului de hard, din America de Nord, întrucât va avea mult mai puține puncte de apărat față de cehoaică.

Amenințarea ar putea veni din altă parte. Deși Venus Williams ”a răzbunat-o” pe româncă prin victoria în fața Johannei Konta, din sferturile de finală de la Wimbledon, americanca ajunsă la 37 de ani are șanse să ajungă din nou pe primul loc în lume, după US Open, turneu pe care l-a câștigat de două ori, în 2000 și 2001.

De fapt, în lupta pentru primul loc al clasamentului WTA la finalul ultimului Grand Slam din 2017, Halep va avea ca principale adversare pe Johanna Konta, Elina Svitolina și pe cele două finaliste de la Wimbledon, Venus Williams și Garbine Muguruza.

Câștigătoarea finalei de la Londra va ajunge în Top 5, începând de luni, atunci când Pliskova va trece pe primul loc, iar Simona Halep va rămâne pe poziția secundă.

Eliminată în turul al patrulea în urmă cu un an, la New York, Venus va trebui să apere în următoarele două luni, doar 650 de puncte, iar, dacă va câștiga finala de la Wimbledon, va ajunge la 5161 puncte, la 1694 în urma Pliskovei.

Muguruza, care a pierdut în turul secund la US Open 2016, este jucătoarea cu cele mai puține puncte de apărat pe hard, în această vară, dintre cele amintite, iar, dacă va câștiga trofeul la Wimbledon, va ajunge la 4990 puncte, cu 1865 în minus față de Pliskova. Iberica va trece însă peste cehoaică, dacă va avea aceleași rezultate ca aceasta în următoarele două luni.

În cazul duelului cu viitoarea lideră mondială, după ce fiecare și-a adjudecat câte unul dintre cele două turnee Premier 5 (Halep s-a impus la Montreal, iar Pliskova, la Cincinnati), la US Open, Simona a pierdut în sferturile de finală (în fața Serenei Williams), iar Karolina a ajuns până în finală, acolo unde a pierdut cu Angelique Kerber, care, în acel moment, a trecut pentru prima dată pe primul loc al clasamentului mondial.

Astfel, Pliskova va trebui să apere 1.300 de puncte, la Flushing Meadows, iar Halep, 430. Pentru româncă, nici Kerber n-ar trebui să reprezinte o amenințare. După o semifinală jucată în Canada și o finală la Cincinnati, germanca a câștigat US Open și va trebuie să apere 2.000 de puncte la New York.

Iată numărul de puncte pe care trebuie să le apere în următoarele două luni șapte dintre cele mai bune jucătoare din acest moment:

Angelique Kerber - 2965 puncte
Karolina Pliskova - 2305 puncte
Simona Halep - 1680 puncte
Johanna Konta - 1005 puncte
Venus Williams - 650 puncte
Elina Svitolia - 541 puncte
Garbine Muguruza - 420 puncte

US Open se va desfășura între 28 august - 10 septembrie.

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT