• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Preşedintele WTA, Steve Simon, a criticat decizia Federaţiei Franceze de Tenis de a nu-i acorda Mariei Sharapova un wild card pentru al doilea turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros.

"Nu sunt de acord cu motivele invocate de FFT în decizia luată faţă de Maria Sharapova. Ea s-a supus sancţiunii impuse de TAS. Programul antidoping în tenis este un efort uniform susţinut de turneele de Grand Slam, WTA, ITF şi ATP.

Nu există motive pentru orice membru să penalizeze un jucător dincolo de sancţiunile luate pentru rezolvarea acestor probleme", a precizat Simon, citat de site-ul WTA.

Şarapova (211 WTA în prezent)a revenit în aprilie în circuitul profesionist, după o suspendare de 15 luni pentru uz de meldonium şi va rata pentru al doilea an consecutiv Open-ul Franţei, pe care l-a câştigat de două ori, în 2012 şi 2014, ultima oară după o finală dramatică în faţa Simonei Halep.

"Nu o pot priva de titlurile obţinute anterior, dar nu îi pot acorda invitaţia cerută. Titlurile câştigate aici le-a obţinut în cadrul regulilor, fără a datora nimic nimănui.

Dacă există wild card-uri pentru reveniri după accidentări, nu există pentru reveniri după o sancţiune pentru dopaj. De ea depinde să îşi recâştige titlurile", a explicat preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis (FFT), Bernard Giudicelli Ferrandini.

Turneul de la Roland Garros se va desfăşura în perioada 28 mai - 11 iunie.

Sharapova a ajuns în semifinalele turneului de la Stuttgart, unde a beneficiat de un wild card, la revenirea sa în circuit la sfârşitul lunii aprilie. Ulterior, rusoaica a avut wild card-uri şi pentru turneele de la Madrid şi Roma.

Cu toate acestea, rusoaica nu beneficiază de un clasament corespunzător pentru a putea participa la Roland Garros, nici măcar în calificări.

Decizia luată de francezi ar putea influenţa şi participarea rusoaicei la Wimbledon, între 3 şi 16 iulie, turneu pentru care a cerut, de asemenea, un wild card.

"Rămânem cu un ochi asupra Internaţionalelor Franţei", a spus preşedintele All England Club, Philip Brook, care urmează să se pronunţe în ceea ce priveşte situaţia Mariei Sharapova pe 20 iunie.

După ce a fost nevoită să se retragă de la Roma, din cauza unei accidentări suferite în timpul meciului cu croata Mirjana Lucic-Baroni, din turul 2, fostul lider mondial nu va mai putea obţine punctele necesare pentru a fi prezentă pe tabloul principal la Londra.

AGERPRES