• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Simona Halep a atins forma maximă exact pe suprafața ei favorită, zgura. Astfel, după ce s-a impus pentru al doilea an consecutiv la Madrid, sportiva de 25 de ani e în semifinale la Roma, stabilind un record personal.

Pentru prima oară în carieră, Halep are o serie de 9 victorii pe zgură, cea mai bună e ai. Recenta fusese de șase partide câștigate consecutiv, în mai multe rânduri, cea mai importantă fiind cea de la Roland Garros (2014), atunci când a ajuns în finală, cea mai bună performanță a ei la un Grand Slam.

Fanii români spera ca seria din 2017 să ajungă la 18 succese, ceea ce ar însemna că jucătoarea din Constanța ar reuși tripla istorică Madrid - Roma - Roland Garros.

Simona Halep (4 WTA) s-a calificat în semifinalele turneului de categorie Premier 5 de la Roma, după ce a învins-o pe Anett Kontaveit (Estonia), jucătoare venită din calificări, în sferturile de finală.

Simona Halep şi-a egalat astfel performanţele din 2013 şi 2015, când a mai ajuns în penultimul act la Foro Italico. Anul trecut, românca a fost eliminată încă din turul secund al turneului din capitala Italiei.

Simona Halep va juca în penultimul act de la Roma cu învingătoarea dintre Kiki Bertens și Daria Gavrilova. Meciul va avea loc sâmbătă, la o oră ce va fi stabilită de organizatori, și va fi transmis în direct de Digi Sport 2.