• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Triumful lui Horia Tecău la US Open, alături de colegul său din Olanda, Jean-Julien Rojer, l-a impresionat pe Ilie Năstase, care i-a propus sportivului constățean să participe și la simplu, preconizând că acesta "ar putea face multe în tenisul de azi".

Până vineri, Ilie Năstase (71 de ani) era ultimul jucător român care cucerise trofeul la US Open: în 1975, la dublu, alături de Jimmy Connors.

"Ne bucură pe toţi victoria lui Horia de la US Open, normal. E incredibil ce face el la dublu. A adăugat încă un Grand Slam în dreptul României şi asta nu e puţin lucru. Are un titlu la dublu mixt la Australian Open şi două la dublu la Wimbledon şi US Open, nu ştiu ce urmează pentru el... Eu am discutat cu el şi i-am spus să joace şi la simplu pentru că ar avea rezultate. El zice că nu poate, că programul e solicitant, însă la serviciul pe care îl are el poate face multe în tenisul de azi. Poate se mai gândeşte. Pe vremea mea cum jucam?", a spus Năstase, pentru Agerpres.

El a adăugat că Horia Tecău este unul dintre cei mai buni jucători de dublu ai tenisului românesc. "Horia joacă dublu extraordinar, iar asta este evident. Este unul dintre cei mai buni jucători de dublu din istoria tenisului de la noi. Nu cel mai bun, că eu am mai multe titluri de Grand Slam la dublu şi singurul titlu 100% românesc, cu Ţiriac la Roland Garros prin '70 (n.r. - râde). Dar ce am făcut eu nu mai contează, e istorie, statistică. Important e că Horia este unde este şi că el câştigă, bravo lui, să o ţină tot aşa", a menţionat Ilie Năstase.

Perechea româno-olandeză Horia Tecău/Jean-Julien Rojer a câştigat titlul în proba masculină de dublu din cadrul turneului de tenis US Open, ultimul de Grand Slam al anului, vineri, după ce a învins cuplul spaniol Feliciano Lopez/Marc Lopez, cu 6-4, 6-3, în finala desfăşurată la arenele Flushing Meadows din New York.

Tecău şi Rojer şi-au trecut astfel în palmares al doilea lor titlu de Grand Slam, după cel de la Wimbledon, câştigat în 2015. Ei au fost recompensaţi cu un cec de 675.000 şi 2.000 de puncte ATP, învinşii primind 340.000 de dolari şi 1.200 puncte.

Pentru Tecău a fost a 51-a finală de dublu din carieră. El are 33 de titluri câştigate şi 18 finale pierdute.

Ultimul român care a câştigat un titlu la US Open a fost Ilie Năstase, în 1975, alături de Jimmy Connors, după 6-4, 7-6 cu cuplul olandezo-american Tom Okker/Marty Riessen.

Agerpres