• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Rafael Nadal a cucerit al doilea titlu de Grand Slam din 2017 şi al 16-lea din carieră, după ce l-a învins în finala de la US Open pe sud-africanul Kevin Anderson, scor 6-3, 6-3, 6-4. La 31 de ani, spaniolul crede că a avut parte de unul dintre cele mai bune sezoane ale carierei.

"Este unul dintre cele mai bune sezoane din cariera mea. Am disputat trei finale de Grand Slam şi am câştigat două. Am rămas competitiv pe tot parcursul anului. Este un an special sub toate aspectele, inclusiv cel emoţional, după mai multe sezoane fără niciun titlu de Grand Slam.

Anii 2014 şi 2016 au fost dificili, din cauza accidentărilor, în timp de 2015 a fost un an dificil, nu din cauza accidentărilor, ci din punct de vedere psihologic", a declarat Nadal.

În ciuda victoriei clare din ultimul act, ibericul a recunoscut că a avut emoţii în timpul duelului cu Anderson, care a jucat prima finală de Grand Slam a carierei.

"Pot să vă asigur că am fost nervos, însă am blocat toate semnele de frustrare pe care le-aş fi putut trimite, pentru că nu doream să am un limbaj corporal negativ. Ştiam că atunci când joci o finală de acest nivel, poţi comite greşeli şi trebuie să le accepţi. Am jucat meciul pe care doream să-l joc pentru a câştiga împotriva lui Kevin", explicat Nadal.

În urma victoriei de la New York, Nadal s-a apropiat din nou la doar trei titluri de Grand Slam de marele său rival, Roger Federer, care s-a impus la 19 turnee majore. Spaniolul insistă, însă, că nu vrea să se compare cu elveţianul care l-a învins în acest an în finala de la Australian Open.

"Sunt foarte fericit de ceea ce am reuşit. Am câştigat Open-ul Statelor Unite. Să mă compar cu Roger nu este o motivaţie. Important este că am câştigat. Contează mai puţin dacă voi câştiga unul, două sau 24 în plus. Nu văd viaţa sau cariera mea comparându-mă cu alţii. În viaţă există mereu cineva care va avea mai mulţi bani decât tine.

Era dificil să-ţi imaginezi în urmă cu opt sau nouă luni că Roger şi cu mine vom câştiga patru turnee de Grand Slam în acest an. Îi mulţumesc vieţii pentru această oportunitate. Rivalitatea noastră este importantă pentru sportul nostru, din cauza diferenţei noastre de caracter şi de stil, însă rivalitatea mea cu Novak Djokovic este de asemenea importantă", a precizat Nadal.

Adversarul său din finala Openului american, Kevin Anderson, a ţinut să-l felicite pe spaniol pentru victorie şi a recunoscut superioritatea acestuia.

"Nu este rezultatul pe care îl speram, desigur, însă am pierdut în faţa unui jucător extraordinar, care ştie cum să abordeze acest gen de meci. Felicitări lui Rafa, unul dintre cei mai mari jucători din generaţia noastră. Sunt încântat că am ajuns într-o finală de Grand Slam, puţini jucători reuşesc acest lucru, însă împotriva lui Rafa, care a disputat a 23-a sa finală, am văzut diferenţa. Am învăţat multe lucruri", a spus jucătorul din Africa de Sud.