• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Garbine Muguruza, noua campioană de la Wimbledon, îşi doreşte să câştige cât mai multe trofee de Grand Slam, în loc să urce în vârful ierarhiei WTA.

Muguruza, 23 ani, care a învins-o sâmbătă în finala de la Wimbledon pe Venus Williams, cu 7-5, 6-0, a obţinut al doilea ei trofeu de Grand Slam, după cel din 2016, de la Roland Garros. Iberica a început turneul londonez de pe locul 15 în clasamentul WTA, iar succesul o va urca pe locul 5, în ierarhia care va fi publicată luni.

"Am fost numărul 2, am fost numărul 3 mondial şi nu am reuşit să câştig vreun Grand Slam, aşa că nu se poate compara", a declarat Muguruza, după finală. "Vreau doar să câştig trofee, să joc bine în toate meciurile. Trebuie să joci 7 meciuri şi va trebui să înfrunţi numărul 1, numărul 3, pe oricine. Nu ştiu cum e să fii numărul 1, dar sper ca într-o zi o să ajung ca să pot face o comparaţie. Dar acum mai degrabă aş fi numărul 10 şi să câştig Grand Slam-uri, decât să fiu numărul 1''.

Cehoaica Karolina Pliskova, eliminată în turul 2 la Wimbledon, preia şefia WTA de la germanca Angelique Kerber în noul clasament de luni.

"Clasamentul e temporar, mai important e să fii un jucător bun şi să ai totdeauna o şansă la trofee. De asta mă antrenez la sală sau pe teren, iar în zilele în care nu ai chef să te mişti, îţi aminteşti, dacă munceşti din greu atunci ai o şansă să ajungi în finală şi aşa devii mai puternic", a adăugat Muguruza.

Jucătoarea spaniolă a recunoscut că este foarte dificil să gestionezi situaţia după un asemenea succes major: "După Roland Garros, am pus presiune pe mine, pentru că mă simţeam bine şi credeam că pot juca la fel în fiecare săptămână. Dar nu s-a întâmplat şi atunci începi să te întrebi, să devii puţin frustrat şi asta te duce în jos. Sper ca de data asta să mă descurc puţin mai bine".

Agerpres