• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Monica Niculescu și taiwaneza Hao-Ching Chan n-au avut nicio șansă în finala de dublu feminin de la Wimbledon în fața Ekaterinei Makarova și a Elenei Vesnina. Cele două rusoaice s-au impus fulgerător, în doar 54 de minute, după un "double bagel" - 6-0, 6-0. Înfrângerea suferită de jucătoara noastră a intrat direct în istorie.

Partida încheiată în mai puțin de o oră a fost doar a treia din istorie finalelor de Grand Slam terminată cu un "double bagel". Precedenta a avut loc în 1971, la Australian Open.

Evonne Goolagong și Margaret Court le-au învins cu un dublu 6-0 pe Joy Emerson și Lesley Hunt. La acea vreme competiția de la Antipozi se disputa pe iarbă. Deși fusese programat inițial la Melbourne, în luna ianuarie, turneul a avut loc la Sydney.

Primul "double bagel" din istorie a avut loc tot pe iarba londoneză, tocmai în 1953. Shirley Fry și Doris Hart au trecut atunci de Maureen Connolly și Julia Sampson.

Pentru Monica Niculescu, cea care a mai atins faza sferturilor de finală la Roland Garros 2010 (alături de Shahar Peer) și la Australian Open 2012 (alături de Irina Begu), aceasta a fost prima finală majoră din carieră.

Pentru Monica Niculescu urmează prezența la BRD Bucharest Open. A patra favorită a competiției de la Arenele BNR va evolua în primul tur împotriva lui Quirine Lemoine din Olanda.

BRD Bucharest Open e ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, în perioada 15-23 iunie.