• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Preşedintele WTA, Steve Simon, a declarat că Simona Halep este o sportivă exemplară, după ce românca a devenit al 25-lea lider al clasamentului WTA, luni, după ce a jucat finala turneului de la Beijing.

''Să fii numărul 1 în clasamentul mondial WTA demonstrează o dedicaţie şi un angajament incredibile şi vreau să o felicit pe Simona pentru această realizare.

Simona este o sportivă exemplară, pe teren şi în afara lui, iar cu acest sezon extraordinar merită un astfel de moment fantastic al carierei sale'', a declarat Simon, citat de site-ul WTA.

 

Halep (26 ani) a detronat-o pe Garbine Muguruza (Spania), care a petrecut patru săptămâni pe prima poziţie mondiale după US Open.

Simona Halep a jucat la Beijing a 27-a finală din carieră, devenind prima româncă lider mondial WTA şi al 25-lea lider al ierarhiei introduse în 1975.

Între cele 15 titluri cucerite de româncă se numără şi trei Premier Mandatory (2016 şi 2017 la Madrid, 2015 la Indian Wells), Halep având cel puţin un titlu câştigat în fiecare din ultimii cinci ani. Românca a jucat şi două finale de Grand Slam, în 2014 şi 2017, ambele pierdute la Roland Garros.

''A fost cel mai dificil an, dar şi cel mai bun'', a declarat Halep după ce şi-a asigurat primul loc mondial. ''La începutul sezonului a fost foarte greu, am fost accidentată şi nu credeam că voi ajunge să joc la Singapore (n.r. - la Turneul Campioanelor). Acum pot să uit tot ce a fost şi să mă bucur de acest moment'', a subliniat Halep.

Halep are un bilanţ de 44 de victorii şi 15 înfrângeri în acest an, în care a jucat finale la Roma, Roland Garros, Cincinnati şi Beijing, pe lângă titlul de la Madrid.

Simona Halep va primi trofeul pentru Numărul 1 mondial WTA, care conţine o minge de tenis ce reprezintă universul tenisului, pe care sunt încrustate diamante, fiecare reprezentând o campioană a acestui sport.

Agerpres

Turneul Campioanelor va fi în perioada 22-29 octombrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Digi Sport.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT