• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Simona Halep (25 de ani) spune că se simte bine din punct de vedere fizic şi emoţional pentru întâlnirea cu Marea Britanie, din Fed Cup, care va avea loc sâmbătă și duminică la Arena IDU din Mamaia. Simona abia așteaptă, printre altele, meciul cu Johanna Konta, cel mai bine clasată jucătoare a britanicilor, în fața căreia vrea să-și ia revanșa.

”Terenul central este foarte frumos, după părerea mea, nu am mai jucat de foarte mult timp aici, chiar a fost un moment plăcut pentru mine. Zgura este foarte bună şi cred că şi tribunele sunt ok chiar dacă nu sunt foarte multe locuri. Arena este frumoasă şi sper să fie plină.

Sperăm să câştigăm, ca de fiecare dată, şi să facem meciuri frumoase. Adversarele sunt jucătoare foarte bune, chiar top 10, cazul Konta. Am pierdut contra ei nu demult, dar sper să îmi iau revanşa, să câştigăm partida.

Dar întâi trebuie să fim bucuroase că se întâmplă acest eveniment la Constanţa, este prima dată şi sper ca publicul să fie alături de noi în fiecare moment”, a spus Simona Halep, la conferința oficială de presă, care a avut loc joi, la Mamaia.

O altă componentă a echipei de Fed Cup, Sorana Cârstea, spune că nu are emoţii şi că este onorată pentru această convocare.

”Nu am emoţii. Sunt extrem de onorată să fac parte din echipă. De fiecare dată când am fost sănătoasă şi m-am simţit aptă, am răspuns afirmativ convocării. Mă bucur să fac parte din această echipă, care este una de top şi, cum a spus şi Simona, fiecare va da tot ce va putea”, a spus și Sorana Cârstea.

Duelul România - Marea Britanie din play-off-ul pentru rămânerea în Grupa a II-a Mondială va avea loc pe 22 și 23 aprilie și va fi transmis ÎN DIRECT la Digi Sport.

În următoarele cinci sezoane, canalele Digi Sport vor transmite anual, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE, 55 de turnee WTA.

De asemenea, Irina Begu consideră că Johanna Konta este cea mai periculoasă adversară a Marii Britanii şi că aceasta a avut un început de an foarte bun.

”Konta e o jucătoare de top, indiferent de suprafaţă, consider că este o jucătoare periculoasă. A avut un început de an foarte bun, dar noi suntem hotărâte să luptăm. Sunt patru meciuri de simplu, unul de dublu, important este cine ajunge la trei. Noi vom încerca să câştigăm cât mai multe meciuri. La Fed Cup nu contează clasamentul, fiecare meci e important. Ne avantajează suprafaţa de joc”, a replicat și Irina Begu.

Monica Niculescu consideră că dublul britanic este foarte puternic, avându-le în componenţă pe Johanna Konta şi pe Heather Watson.

”La dublu cred că vor juca Konta cu Watson, din câte ştiu, aşa au jucat la Budapesta. Mi se pare un meci extrem de greu, Watson a mai jucat dublu, Konta ştie, e Top 10, va fi un meciu greu, dar vedem cum va fi treaba în prima zi”, a spus Niculescu.

Ea nu a mai jucat pe zgură de aproape un an, dar spune că se simte bine şi de-abia aşteaptă să înceapă meciurile.

Întrebată de jurnalişti dacă mai are probleme fizice, Simona Halep a răspuns că se simte foarte bine din acest punct de vedere.

”Mă simt foarte bine fizic, durerile la genunchi au dispărut înainte de Indian Welles. Am avut o perioadă foarte bună, cu antrenamente destul de dificile. Sunt pregătită şi emoţional şi fizic să joc meciurile de Fed Cup aici acasă”, a afirmat Halep.

Federaţia Română de Tenis a nominalizat jucătoarele cel mai bine clasate în ierarhia WTA - Simona Halep (locul 5 WTA), Irina-Camelia Begu (locul 33 WTA), Monica Niculescu (locul 47 WTA) si Sorana Cîrstea (locul 62 WTA) - pentru întâlnirea cu Marea Britanie, din 22 şi 23 aprilie 2017, din play-off-ul Grupei Mondiale II a Cupei Federaţiei.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

În "tabăra" cealaltă, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a Marii Britanii, Anne Keothavong, le-a convocat pe Johanna Konta, Heather Watson, Laura Robson, şi Jocelyn Rae. Konta se află pe locul 7 WTA la simplu şi 139 la dublu, Watson este pe 113 WTA şi 79 la dublu, Robson pe 202 şi 267 la dublu, în timp ce Rae se afă pe 106 la dublu, dar nu are clasament de simplu.

Partida se desfăşoară la Tenis Club IDU, Mamaia, Constanţa, după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două partide de simplu în ziua de sâmbătă, de la ora 11.00, urmând ca duminică, tot de la ora 11.00, să se dispute celelalte două meciuri de simplu şi cel de dublu.