• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Garbine Muguruza a câștigat în premieră turneul de la Wimbledon, după ce a învins-o pe Venus Williams, în finală, cu 7-5, 6-0, după 67 de minute.

Muguruza (23 de ani) a reușit, astfel, să pună mâna pe trofeul de la Londra, la a doua încercare, după ce, în urmă cu doi ani, ea a pierdut finala, în fața surorii lui Venus, Serena Williams.

Pentru jucătoarea din Spania acesta este cel de-al doilea titlu major din carieră, după cel câștigat la Roland Garros, în urmă cu un an, după o finală în care a învins-o chiar pe Serena Williams.

Sâmbătă, în ultimul act de pe ”centralul” de la All England Lawn Tennis Club, ambele jucătoare au mers cap la cap în prima parte a setului inagural. Pe final însă, după ce, la 5-4 în favoarea sa, Venus a ratat două șanse consecutive de a închide manșa pe serviciul advers, ”Garbi” a realizat break-ul, iar apoi și-a adjudecat și setul.

În cel de-al doilea, Muguruza nu a mai avut nicio problemă și i-a administrat un ”bagel” fostei lidere mondiale, ajunsă acum la 37 de ani. Finala s-a încheiat cu o minge lungă trimisă de americancă, la care iberica a cerut challenge, iar reluarea a întors decizia arbitrilor de linie, care nu au strigat out.

Muguruza devine astfel prima jucătoare din Spania, după Conchita Martinez (1994) care se impune la Wimbledon.

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT