• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Maria Sharapova va fi obligată să-şi câştige pe teren dreptul de a juca la ediţia din acest an a turneului de la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului. Preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis lasă de înţeles că sunt şanse mici ca rusoaica să fie invitată la Paris.

De două ori campioană pe zgura din capitala Franţei, ultima oară în 2014, după o finală dramatică împotriva Simonei Halep, rusoaica va reveni în competiţiile oficiale la turneul de la Stuttgart, după ce şi-a ispăşit suspendarea primită pentru dopaj.

Totuşi, fără un wild-card, şansele jucătoarei de 30 de ani a fi prezentă la Roland Garros sunt foarte mici. Preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis, Bernard Giudicelli, a anunţat că o decizie în acest sens va fi luată pe 15 mai, dar atrage atenţia că Sharapova nu trebuie să se considere îndreptăţită să primească o invitaţie.

"Organizăm un turneu de Grand Slam, nu un casting", a spus, uşor acid, Giudicelli, care a continuat oarecum pe acelaşi ton: "Unul dintre cele mai puternice angajamente ale noastre este integritatea. Nu putem ca pe o parte să mărim fondurile pentru lupta contra dopingului, iar pe de altă parte...".

În prezent fără clasament, Maria Sharapova va juca pe bază de invitaţii la Stuttgart, Madrid şi Roma, sperând să primească un wild-card şi la Roland Garros, dacă nu va obţine punctele necesare pentru a se califica direct pe tabloul principal.

Turneul de la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului, va avea loc între 28 mai şi 11 iunie.