• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Simona Halep (25 de ani) a ajuns în sferturile de finală ale turneului ”Rogers Cup”, acolo unde va juca azi cu Caroline Garcia, ora 18:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 2, după care, în caz de victorie, va juca și semifinala, nu mai devreme de ora 01:00, de asemenea ÎN DIRECT la Digi Sport.

Sportiva din Constanța s-a simțit ca acasă la Toronto, datorită numărului mare de fani români prezenți în tribune. Numai că, la meciul cu Barbora Strycova, 6-1, 6-0 găzduit de terenul central, a existat un incident care a deranjat-o pe Simona.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

În urma acestui incident, comunitatea fanilor români din Toronto a ținut să emită un comunicat prin care și-au cerut scuze față de Halep.

”Susținerea oricărui sportiv trebuie să aibă la bază cunoașterea regulilor de comportament în timpul meciurilor și respectul față de sport, de jucătoare, de arbitri, dar și față de ceilalți spectatori prezenți!

Ne cerem iertare atât de la Simona, cât și de la toți cei care s-au simțit ofensați de gestul unui suporter român copleșit de emoții și entuziasm! Ne dorim ca oamenii să-și amintească de galeria de la Toronto ca fiind un grup de susținători dedicați, nu de gestul unui om care s-a lăsat purtat de emoții! Pe Simona o iubim, apreciem și respectăm foarte mult și încercăm să gestionăm și să ne organizăm cât mai bine atunci când evoluează aici (o dată la 2 ani).

Galeria din Toronto este una dintre cele mai unite și organizate galerii pe care le-am întâlnit de-a lungul timpului și ne dorim cu toții ca această imagine să nu fie distorsionată de cazuri izolate!”, se arată în comunicat.

După turneul din Canada, Halep se va muta în SUA, acolo unde va participa la turneul Premier 5 de la Cincinnati. Simona va intra direct în turul al doilea, fiind și cap de serie numărul 2