• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au scris istorie la US Open 2017, câştigând ultimul turneu de Grand Slam al anului, dotat cu premii în valoare de 20 de milioane de dolari, în proba de dublu masculin. Cei doi i-au învins în finală, scor 6-4, 6-3, pe spaniolii Marc şi Feliciano Lopez, favoriţi numărul 11 ai competiţiei, după o oră şi 26 de minute de joc.

La final, cei doi mari campioni au vorbit la cald despre succesul imens atins. Chiar dacă finala a fost una la îndemână, Tecău a dat asigurări că cei doi spanioli au pus presiune constantă pe serviciul său, astfel că victoria nici vorbă să fi venit uşor.

"A fost un meci dificil, mai ales la serviciu. Am luptat din greu pentru a-l păstra, adversarii ne-au oferit o replică bună", a spus Tecău, înainte să primească trofeul.

În acelaşi timp, Rojer a vorbit despre chimia existentă între el şi Horia, felicitându-i în acelaşi timp pe adversari pentru prestaţia avută.

"Înţelegerea şi comunicarea sunt esenţiale, aceasta e forţa echipei noastre. Am avut două săptămâni extraordinare, am jucat bine în toate meciurile. Vreau să îi felicit pe Marc şi Feliciano pentru parcursul lor, a fost un meci echilibrat, diferenţa s-a făcut la câteva puncte", a spus şi Rojer, pentru ca apoi să explice tricoul special pe care l-a purtat în fazele finale de la US Open: "Un prieten mi-a desenat tricoul, el a făcut acest design. Ideea a venit după incidentul tragic Charlottesville (n.r.oraş în statul Virginia, care a fost zguduit în august de un incident cu tentă rasială, soldat cu doi morţi şi 35 de răniţi). Vrem să promovăm pacea şi libertatea".

Este al treilea titlu de Mare Şlem din cariera lui Horia Tecău. Românul a mai câştigat, tot alături de Jean-Julien Rojer, titlul la Wimbledon, în 2015, după trei finale consecutive pierdute alături de suedezul Robert Lindstedt. Cei doi mai au în palmares un Turneu al Campionilor, câştigat tot în 2015, după o finală cu Florin Mergea şi Rohan Bopanna.

Tecău a mai câştigat titlul la Australian Open, la dublu mixt, în 2012, cu Bethanie Mattek-Sands (SUA).

Pentru câştigarea competiţiei americane, Tecău şi Rojer vor încasa un cec în valoare de 675.000 de dolari şi 2.000 de puncte în ierarhia mondială. Perechea româno-olandeză este deja calificată la ediţia din acest an Turneului Campionilor.