• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Decizia în privinţa invitării sau nu a Mariei Sharapova la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului, care se va desfășura în perioada 28 mai - 11 iunie, nu va pune capăt discuţiilor controversate, crede Guy Forget, directorul turneului parizian.

”Oricare ar fi decizia, vor exista încă multe întrebări în privinţa acestui wild-card”, a afirmat, la BBC Sport, fostul căpitan al echipei de Cupa Davis a Franţei, cu câteva ore înaintea anunţului pe care îl va face Federaţia franceză de Tenis (FFT).

Preşedintele FFT, Bernard Giudicelli, urmează să facă anunţul la ora locală 19:00, prin Facebook live, moment în care jucătoarea rusă în vârstă de 30 de ani joacă la turneul de la Roma, unde beneficiază de un alt wild-card.

Suspendată 15 luni pentru dopaj, fosta nr. 1 mondial (211 în acest moment) a atins semifinalele turneului de la Stuttgart, unde a beneficiat tot de un wild-card, la revenirea sa în circuit la sfârşitul lunii aprilie. Însă ea nu beneficiază şi de un clasament corespunzător pentru a putea participa la turneul de la Roland Garros, inclusiv în calificări.

Doar un wild-card de la FFT i-ar putea permite să joace pe zgura pariziană, unde a câştigat două titluri din cele cinci de Grand Slam pe care le are la activ (în 2012 şi 2014).

”Când vorbeşti cu jucătorii şi cu jucătoarele, discuţia este foarte controversată. Unii consideră că ea nu ar trebui să obţină acest wild-card, alţii insistă pe faptul că ea şi-a ispăşit deja pedeapsa”, a spus Guy Forget.

Alegerea FFT de a acorda sau nu un wild-card Sharapovei ar putea influenţa şi participarea ei ulterioară la Wimbledon, turneul londonez urmând a se desfășura în perioada 3-16 iulie.

”Rămânem cu un ochi asupra Internaţionalelor Franţei”, este tot ce a spus preşedintele All Englad Club, Philip Brook, care urmează să se pronunţe la rândul său pe 20 iunie.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT