• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Simona Halep a plecat cu speranţe mari spre US Open, acolo unde visa să îşi treacă în palmares primul Grand Slam. Campioana noastră a sfârşit prin a fi eliminată încă din primul tur, iar prestaţia sa, la final de competiţie, a fost punctată cu nota 5.

Turneul de la Flusing Meadows s-a încheiat cu o mare surpriză în competiţia feminină, acolo unde Sloane Stephens s-a impus, deşi puţini pariau pe ea. Favoritele au căzut pe capete, prima mare vedetă care a părăsit turneul fiind chiar Halep. EuroSport a notat-o cu 5 pe româncă pentru prestaţia de la New York, notă de trecere. Chiar dacă aşteptările erau mari, constănţeanca a fost "ghinionista de serviciu", sorţii scoţându-i în cale o adversară de calibru încă din manşa inaugurală: Sharapova. Rusoaica a părut în multe momente jucătoarea dinainte de suspendare şi a ajuns până în optimi la US Open. Nota primită din partea sursei citate? 8.

Halep nu doar că a ratat o nouă oportunitate de a ajunge în fazele finale la un turneu de Mare Şlem, însă a pierdut o nouă şansă de a fi lider WTA.

"65 de puncte e diferenta faţă de primul loc. Uitându-se cum s-a desfăşurat apoi turneul, Halep ar fi trebuit să ajungă doar până în turul III pentru a urca, în sfârşit, pe primul loc în ierarhia WTA. Dar nu e vina ei că turneul a început cu o finală şi a sfârşit prin a fi eliminată de Sharapova", notează sursa citată.

Evident, premiul întâi şi coroniţa - nota 10 - a primit Sloan Stephens, care în urmă cu două luni-trei luni comenta Roland Garros la televiziune, din cauza unei accidentări.

De notat că Halep pare a fi tot mai departe de fotoliul de lider WTA. După atât de multe şanse ratate, puţini mai pariază pe ea. Nici măcar Patrick Mouratoglou, care era convins că Simona va reprezenta viitorul tenisului, în absenţa elevei sale, Serena Williams.

"Dacă Muguruza, Pliskova sau Simona Halep pot să se instaleze pe primul loc mondial, eu văd pe altcineva acolo. Pariez pe Keys și Stephens", a spus "The Coach" potrivit belgienilor de la Le Soir.