• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Perechea româno-olandeză Horia Tecău/Jean-Julien Rojer a câştigat ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, după o finală câștigată în două seturi în fața spaniolilor Marc şi Feliciano Lopez. Cristian Tudor Popescu a avut numai cuvinte de laudă la adresa jucătorului născut la Constanța, pe care îl consideră "unul dintre cei mai buni jucători din lume".

"Horia este în primul rând un jucător serios. Acesta e cuvântul care îți vine minte atunci când vine vorba despre Horia Tecău. Serios în tot ce face, cu un spirit de echipă excepțional, pe care l-a probat în atâția ani, cu un joc de bază complet. Posedă serviciu, lovitură de dreapta, rever, știe tot în tenis, nu are zone mai puțin acoperite. Horia Tecău este unul dintre cei mai mari jucători de dublu din istoria tenisiului. Victoria este minunată, dar nu este atât de surprinzătoare. Meciul cel mai important a fost semifinala, în fața numărului 1 mondial actual. Acolo, după ce au fost conduși cu 1-0 la seturi, au reușit să revină extraordinar și să câștige în 3 seturi foarte disputate" a declarat Cristian Tudor Popescu într-o intervenție la Digi24.

Jurnalistul e de părere că Tecău a fost cel care a făcut diferența în finala câștigată în fața spaniolilor Marc și Feliciano Lopez, însă a subliniat că jucătorul nostru și cel olandez se completează pe teren. Românul a mai câştigat, tot alături de Jean-Julien Rojer, titlul la Wimbledon, în 2015, după trei finale consecutive pierdute alături de suedezul Robert Lindstedt. Cei doi mai au în palmares un Turneu al Campionilor, câştigat tot în 2015, după o finală cu Florin Mergea şi Rohan Bopanna.

"Ce mi s-a părut mie deosebit în finală au fost momentele în care Horia și-a asumat riscuri. Poți să ai un joc de bază solid, dar dacă în anumite momente nu riști, nu câștigi. Horia a făcut asta în finală. A avut curajul loviturii decisive în momentele extrem de importante ale meciului. Așa au ajuns să câștige. A fost un spectacol minunat. Cei doi alcătuiesc un cuplu aproape perfect. Perechea Tecău/Rojer e una dintre cele mai bune din lume." a mai declarat Cristian Tudor Popescu.