• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Simona Halep se menține pe locul al doilea în lume și în cursa pentru Turneul Campioanelor, dar nu mai are parte de aceeași susținere din partea tuturor. Și-a pierdut încrederea în ea până și antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, cel care nu o dată a lăudat jocul și potențialul sportivei din România.

Simona a fost de 3 ori la un pas de primul loc mondial, iar Mouratoglou și-a schimbat părerea, după ultimele prestaţii. Altă dată o considera o certitudine pentru fotoliul de lider, dar acum le vede pe proaspăta campioană de la US Open, Sloane Stephens și pe Madison Keys favorite să ajungă înaintea ei pe primul loc în topul WTA.

Muguruza a detronat-o pe Pliskova în această săptămână, iar antrenorul Serenei Williams a precizat că vede un alt lider pe viitor: pe una dintre finalistele americane de la US Open. De la Serena, SUA nu a mai dat un lider WTA.

"Dacă Muguruza, Pliskova sau Simona Halep pot să se instaleze pe primul loc mondial, eu văd pe altcineva acolo. Pariez pe Keys și Stephens", a spus Patrick Mouratoglou, potrivit belgienilor de la Le Soir.

După ce a născut, Serena Williams şi-a anunţat intenția de a începe cât mai rapid pregătirile, în vederea revenirii în circuit. Țintește chiar participarea la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, în ianuarie 2018.

Serena Williams (36 de ani pe 26 septembrie) conduce cu 8-1 în meciurile directe cu Simona Halep (25 de ani). Singura victorie a jucătoarei din România a fost în 2014, în grupele Turneului Campioanelor, scor 6-0, 6-2. Atunci, însă, ambele au ajuns până în finală, acolo unde sportiva din SUA s-a impus cu 6-3, 6-0.