• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)


Bătrâna "Polivalentă" din Bucureşti va fi gazda Campionatului Mondial de Dans Sportiv pentru juniori II, la începutul lunii viitoare, între 3 şi 5 noiembrie. Evenimentul se va bucura de prezenţa sportivilor din peste 80 de ţări, de pe 5 continente şi se anunţă una extrem de puternică.

Iată comunicatul:

"Ivan Patzaichin, ambasadorul Campionatului Mondial de Dans Sportiv

Legenda canotajului românesc, Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic, mondial și european, s-a alăturat dansului sportiv, acceptând calitatea de ambasador al Campionatului Mondial de Juniori II (14-15 ani) la secțiunea dansurilor latino-americane care se vor desfășura în perioada 3-5 noiembrie la Sala Polivalentă din București.

Un mare admirator al dansului sportiv, domnul Ivan Patzaichin a precizat faptul că: "Am apreciat întotdeauna dansul sportiv, care este mai mult decât sport, pentru că îmbină arta coregrafică și pregătirea tehnică și fizică, și poate că ar merita chiar statutul de sport olimpic. Este un sport frumos și elegant, care îi transformă pe copiii care îl practică în tineri bine dezvoltați, cu atitudine, în oameni care se remarcă în mulțime începând cu poziția corpului. "

Renumit pentru dăruirea sa ca sportiv, mai ales după ce a câștigat o cursă cu pagaia ruptă, devenind un exemplu și un model pentru sportivii de performanță, Ivan Patzaichin s-a arătat încântat de faptul că va fi ambasadorul unei competiții de asemenea anvergură, o competiție care se desfășoară la noi în țară, ceea ce ne onorează.

La ediția 2017 a Campionatului Mondial de Juniori II vor participa campionii și vicecampionii a peste 80 de țări de pe cinci continente, România fiind reprezentată de perechile Eric Nițu-Antonia Iosub și Andrei Petcu-Bianca Buzuleac. Odată cu Campionatul Mondial de Juniori II se va desfășura și DANCEFEST, un concurs de dans sportiv consacrat cu 13 ediții naționale și 3 internaționale, ceea ce va ridica numărul sportivilor ce vor evolua la Sala Polivalentă la aproximativ 2000.

Campionatul Mondial de Juniori II și DANCEFEST 2017 sunt organizate Asociația Club de Dans Sportiv Alessia Dance din București și Dance Energy din Iași, cu sprijinul Primăriei Capitalei, derulat prin Ministerul Tineretului și Sportului, sub egida Federației Române de Dans Sportiv și a Federatie Mondiale de Dans Sportiv (World Dance Sport Federation)".