• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Fostul internaţional englez Ugo Ehiogu, antrenor al echipei U23 a clubului Tottenham, a încetat din viaţă, vineri dimineaţă, după ce în urmă cu o zi a suferit un stop cardiac la baza de pregătire a grupării din Premier League.

"Vă anunţăm cu imensă durere trecerea în nefiinţă a lui Ugu Ehiogu, antrenorul echipei noastre under 23", se arată pe site-ul oficial al clubului Tottenham.

Ehiogu s-a prăbuşit la baza de pregătire a grupării, joi, şi a primit îngrijiri acolo, după care a fost transportat cu ambulanţa la spital. Fostul fotbalist a decedat la spital, vineri dimineaţă.

"Nu putem exprima în cuvinte şocul şi tristeţea pe care le simţim. Prezenţa imensă a lui Ugo va fi de neînlocuit. Gândurile noastre sunt alături de soţia sa Gemma şi de familia sa", a declarat John McDermott, directorul departamentului de formare din cadrul grupării Tottenham.

Ehiogu avea 44 de ani şi era angajat la Tottenham Hotspur din 2014. Ca jucător a evoluat pentru West Bromwich, Aston Villa, Middlesbrough, Leeds, Rangers, Sheffield și Wembley.

Clubul Middlesbrough a postat pe site-ul oficial un mesaj prin care îl omagiază pe Ugo Ehiogu, fostul căpitan al echipei, care a încetat din viaţă vineri. Ehiogu a făcut parte din lotul formaţiei engleze în dubla manşă cu FCSB, din 2006, din semifinalele Cupei UEFA, iar la unul din meciuri, cel de la Bucureşti, chiar a fost căpitan.

"Middlesbrough îi aduce un omagiu eroului Cupei Ligii, Ugo Ehiogu. Middlesbrough este profund întristată de vestea trecerii în nefiinţă a fostului nostru jucător, Ugo Ehiogu", se arată pe site-ul grupării.

Ehiogu a jucat pentru Middlesbrough în 149 de meciuri, în perioada octombrie 2000 - ianuarie 2007, şi a făcut parte din formaţia care a câştigat Cupa Ligii Angliei în februarie 2004 (victorie cu 2-1 în finala cu Bolton Wanderers).

În Cupa UEFA, el a jucat în sezonul 2005/2006 în şapte meciuri, inclusiv în cele două împotriva roș-albaștrilor. La Bucureşti, partidă câştigată de FCSB cu 1-0, Ehiogu a fost integralist şi căpitanul echipei, iar la Middlesbrough (victorie cu 4-2) a intrat pe teren în minutul 90. Middlesbrough a obţinut după dubla cu FCSB o calificare istorică în finala Cupei UEFA. Finala a fost pierdută apoi de englezi cu scorul de 0-4, în faţa echipei FC Sevilla.

Pentru echipa Angliei, Ugo Ehiogu a jucat în patru meciuri, în perioada 1996-2002.