FOTBAL:CONFERINTA DE PRESA FCSB GIGI BECALI PREZENTARE MIHAI TEJA (27.12.2018)
Gigi Becali a avut puterea să-l refuze pe Cristi Borcea! "Eu nu mă joc"
Bianca Gascoigne / Foto: Profimedia
Galerie Foto Bianca, fiica lui Paul Gascoigne, model de succes și vedetă de televiziune în Marea Britanie!
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV
Digi Sport 1 Live
Acum

Dosar penal deschis în cazul incendiului de la Bamboo. Clubul nu ar fi avut autorizaţie de funcţionare

21.01.2017, 09:38

UPDATE 12:24: Un număr de 41 de persoane aflate în clubul Bamboo cuprins de un incendiu au ajuns la unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor din Bucureşti, iar zece dintre acestea sunt internate, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, care a făcut apel la cei care se aflau în club ca în cazul în care au dureri de cap, vertij sau orice alte simptome să meargă de urgenţă la spital sau să sune la Ambulanţă.

incendiu
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Ministrul de Interne, Carmen Dan, care a mers la spital să discute cu persoanele rănite în incendiul din clubul Bamboo, a declarat jurnaliştilor că majoritatea răniţilor sunt intoxicaţi cu fum.

”Am înţeles că majoritatea persoanelor au stat în club, o parte au fost pe terasă unde se putea şi fuma, sunt mai multe informaţii. Sunt acolo colegii de la Poliţie şi fac verificările de rigoare pentru a stabili adevărul. O parte din ei s-au panicat şi au sărit de la balcon, de aceea doi sunt internaţi la Ortopedie”, a spus Dan.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a spus, la rândul său, că în momentul de faţă sunt şapte pacienţi internaţi la Terapie Intensivă şi Toxicologie. El a precizat că unul dintre pacienţi - o femeie - este în stare mai gravă. Aceasta a fost iniţial intubată, însă în prezent a fost detubată, fiind în stare stabilă.

”Avem două paciente care sunt internate la Ortopedie, una cu contuzie lombară, cu suspiciune de fractură de coloană lombară, iar cealaltă cu o fractură la glezna stângă, şi mai este un pacient internat la Spitalul Pantelimon. Pacientul acesta era cu suspiciune de fractură de coloană lombară, s-a infirmat şi este doar contuzie de coloană”, a spus ministrul.


Bodog a adăugat că până în prezent la unităţile de primiri urgenţe din Bucureşti au venit 41 de persoane, dintre care zece au rămas internate.


UPDATE 11:40: Corina Anghel, martor al incendiului din clubul Bamboo, spune că acoperişul a fost primul care a luat foc, iar fumul ieşea pe la sistemele de aerisire, în club fumându-se toată noaptea, în timp ce sticlele de băutură scumpă erau însoţite de artificii.

“Era normal ca parterul să ia foc, dar întâi a luat acoperişul foc. Da. Acolo se fuma şi se fuma peste tot. Chiar la masă la noi fumau şi colegii pe lângă mese”, a afirmat tânăra într-o intervenţie la Digi 24.

Chestionat dacă se fuma cu acordul personalului, Corina Anghel a răspuns negativ.

“Nu. Personalul, am fost martoră, un ospătar i-a cerut unui coleg de la masă să stingă ţigara. El s-a întors, a palmat-o. Fiecare sticlă era însoţită de artificii, sticlele de Moet şi sticlele de votcă foarte scumpe, care sunt mereu însoţite de artificii. Acele artificii erau însoţite la toate sticlele care veneau la masă”, a completat martora.

Tânăra a mai spus că “fumul ieşea pe sus, pe la sistemele de aerisire, nicidecum în jos”.

Întrebată câţi oameni erau în club, ea a spus că de ordinul sutelor, în condiţiile în care clubul este foarte mare.

“Erau de gradul sutelor, era arhiplin clubul, iar în primele linii erau sute de oameni. Noi ceilalţi am încercat să scăpam prin locul de fumat. Locul de fumat înseamnă o cameră mare, tot în interior. O încăpere închisă. De acolo ieşeai în altă curte, pe o terasă, sus. Acolo ne-am blocat noi, am ieşit pe acolo şi am stat două ore până au venit pompierii şi ne-au oferit siguranţă ca să putem ieşi”, a explicat Corina Anghel.

Întrebată dacă a văzut şi alte efecte pirotehnice mai complexe, martora a susţinut că au existat doar artificiile care însoţeau sticlele de băutură. “Nu. Erau doar luminile care am înţeles că au fost nou instalate. S-a fumat şi erau artificii care însoţeau sticlele”, a agăugat ea.

Corina Anghel a precizat că la ora 03.27 a auzit un avertisment că a izbucnit un incendiu.


Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au deschis dosar penal in rem în cazul incendiului de la clubul Bamboo, fiind audiate mai multe persoane, scrie news.ro.

”Cercetările au fost preluate de Parchetul Tribunalului Bucureşti şi Serviciului Omoruri, cu sprijinul altor structuri din cadrul Poliţiei Capitalei”, au precizat reprezentanţii poliţiei. La acestă oră, au loc audieri în acest caz.

Avocaţii administratorilor clubului Bamboo susţin că acesta avea toate documentele necesare funcţionării, conform normelor legale, că au fost respectate toate reglementările privind căile de acces şi de evacuare şi că toate dotările în caz de incendiu au fost funcţionale, după cum demonstrează şi numărul mic de persoane care au necesitat îngrijiri medicale şi faptul că acestea nu au suferit răni grave.

Ei au precizat că administratorii clubului vor merge la audieri.

Viceprimarul Sectorului 2 Dan Cristian Popescu a declarat că Clubul Bamboo nu avea autorizaţie de funcţionare, iar în această lună urma să fie amendat. El a precizat însă că planul de acţiune la incendiu al clubului era avizat de ISU.

”Clubul nu avea autorizaţie de funcţionare şi autorizaţie de construcţie receptionată. Acesta este şi motivul pentru care nu avea autorizaţie de funcţionare”, a spus viceprimarul, într-o intervenţie la Digi 24.

El a spus că nu ştia aceste lucruri, dar că s-a interesat sâmbătă dimineaţă. Popescu a precizat că acest club a fost amendat din acest motiv anul trecut, urma să fie din nou amendat în această lună şi urma să îi fie suspendată şi activitatea.

Viceprimarul a subliniat însă că ISU a avizat planul de acţiune în caz de incendiu al clubului Bamboo.

El a spus că clubul avea documentaţia pentru funcţionare, dar era incompletă. ”Avea documentaţia depusă la noi, dar nu era completă. În luna ianuarie ar fi fost amendaţi, nu au ajuns la ei cei de la control”, a explicat Dan Cristian Popescu.

Martori: S-a fumat toată noaptea în club

Clubul Bamboo a mai fost mistuit de flăcări în iunie 2005, atunci Cătălin Botezatu, acţionar, spunea că focul a fost pus intenţionat. Cu o suprafaţă de 10.000 metri pătraţi, clubul Bamboo avea o scenă construită de aceeaşi echipă care a ridicat scenele pentru Cirque du Soleil şi Moulin Rouge.

Martorii incendiului izbucnit sâmbătă dimineaţă şi care a distrus clubul din temelii spun că în local s-a fumat toată noaptea.

Adriana Nicoleta, care a fost vineri seara în club, a spus: "Am ieşit printre primii şi mirosea a instalaţii electrice încinse. De câteva minute nu mai funcţiona aerul condiţionat. Nu a luat foc de la ţigări", a scris pe Facebook Adriana Nicoleta, care a fost vineri seara în club.

O altă tânără spune că s-a fumat toată noaptea în club. "Se fumat palmat, în ciuda insistenţelor ospătarilor care le făceau observaţie clienţilor. Nu am auzit artificii", a spus ea.

La momentul incendiului, în club erau câteva sute de persoane.

Clubul Bamboo a fost fondat în urmă cu 15 ani de Joshua Castellano. Pe pagina sa de Facebook scrie că este proprietarul Bamboo Club Bucureşti, precum şi al Ballrooms Bucureşti şi Le Gaga Bucharest, Le Gaga Mamaia, Bamboo Miami Beach.

38 de persoane transportate la spital

Un număr de 38 de persoane au ajuns la spital în urma incendiului violent din clubul Bamboo din Capitală, a declarat, sâmbătă dimineaţă, secretarul de stat Raed Arafat, care a precizat, în jurul orei 08:00, că incendiul este aproape lichidat, iar numărul echipajelor de intervenţie a fost redus.

Potrivit lui Arafat, 21 de victime au fost transportate la spital cu ambulanţele, iar 17 au ajuns ulterior, cu maşini particulare.

El a precizat că starea persoanei care era intubată, după ce s-a intoxicat cu fum, spitalizată la Floreasca, s-a îmbunătăţit. "Persoana care a fost ventilată şi intubată este în stare bună, scoasă de pe aparate", a precizat secretarul de stat, menţionând că este vorba despre o femeie.

Arafat a mai spus că la acest moment incendiul este aproape lichidat, mai existând focare, astfel că echipajele ISU se reduc de la 26 la 14.

"Nu se ştie cu exactitate dacă au rămas în club persoane blocate", a mai spus Arafat.

Ultimele informaţii transmise de ISU arată că la acest moment mai sunt internate 11 persoane.

Managerul Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, a declarat pentru News.ro că peste 120 de cadre medicale au venit de acasă pentru acestă intervenţie.

”Peste 120 de medici şi asistenţi ambulanţieri de la serviciul de ambulanţă Bucureşti Ilfov au venit de acasă, din ture libere pentru a ajuta echipele de serviciu în incendiul din clubul Bamboo. Au fost mobilizate 26 de echipaje dintre care 24 de urgenţă şi două de tip B. SABIF a transportat la spitale 12 persoane, alte două au fost consultate la faţa locului şi au refuzat să meargă la spital”, a declarat pentru News.ro, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, Alis Grasu.

foto: ISU Bucureşti Ilfov

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Etichete: incendiu bamboo , incendiu club bamboo , incendiu bamboo bucuresti , incendiu bamboo 2017


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
Recomandările redacției
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV

Exclusiv Florin Prunea a văzut imaginile cu Ștefan Târnovanu și a reacționat: ”Să vezi ce-i rup eu urechile”
Dorinel Munteanu, după calificarea Oțelului în finala Cupei României: ”Mă trezesc în fiecare dimineață cu speranța că vor veni”
Screenshot 2024-04-18 at 23.09.58
”Ai mai văzut așa ceva?”. Emi Martinez a primit două galbene, unul la loviturile de departajare, dar nu a fost eliminat
martinez
Citește și
Ion Țiriac, impresionat doar de 3 oameni în viața sa! ”Când intra în cameră, îi simțeai prezența”
ion tiriac interviu
Gigi Becali a povestit unde a petrecut Revelionul: ”Așa trebuie să facă toți creștinii. Măcar cinci minute”
becali
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
Gigi Becali, fermecat de o melodie în limba greacă. Patronul de la FCSB a fost ”dat de gol” de un artist celebru
gigi-becali-revelion-la-biserica-2

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro