FOTBAL:CONFERINTA DE PRESA FCSB GIGI BECALI PREZENTARE MIHAI TEJA (27.12.2018)
Gigi Becali a avut puterea să-l refuze pe Cristi Borcea! "Eu nu mă joc"
Bianca Gascoigne / Foto: Profimedia
Galerie Foto Bianca, fiica lui Paul Gascoigne, model de succes și vedetă de televiziune în Marea Britanie!
March 22, 2024, Bucuresti, Romania,2024 International Friendly, Länderspiel, Nationalmannschaft Romania vs Northern Irel
Gata să plece de la Rangers! Scoțienii anunță transferul lui Ianis Hagi: ”Pare inevitabil”
Digi Sport 1 Live
Acum
Liga Digi Sport

Germania "vânează" criminalul din Berlin. Poliţia oferă 100.000 €  pentru informații

20.12.2016, 10:51

UPDATE joi, 22 decembrie, 21:00 Un frate al suspectului din atentatul care a avut loc în Târgul de Crăciun din Berlin i-a cerut acestuia joi să se predea poliţiei, într-un interviu pentru AFP. "Prezintă-te pentru ca familia noastră să poată fi liniştită", i-a transmis Abdelkader Amri fratelui sau, în faţa locuinţei familiei din Oueslatia, potrivit AFP.

suspect
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1


UPDATE joi, 22 decembrie, 13:15: Poliția din Germania a reținut 6 bărbați, considerați foști sau actuali aliați ai lui Anis Amri, tunisianul care se află încă în libertate și despre care nemții anunță că reprezintă un mare pericol.


UPDATE joi, 22 decembrie, ora 10:20: Poliția germană oferă 100.000 de euro pentru informații care duc la arestarea lui Anis Amri, principalul suspect al atacului de la Berlin, cel care se afla deja sub investigații, înainte de tragedia de luni. Culmea este că, în urmă cu mai multe luni, oficialitățile din Germania considerau că acesta reprezintă o amenințare, dar nu au mai continuat să îl investigheze. 


UPDATE miercuri, 21 decembrie, ora 21:32 Noi informaţii despre Anis Amri, cel care a devenit suspectul principal al atentatului de la Berlin. Acesta a fost încarcerat timp de patru ani în Italia, după ce a incendiat o şcoală. Apoi, în Germania, el a fost arestat de trei ori, dar autorităţile îi pierduseră urma în ultima perioadă. Într-un fel de înţeles, în condiţiile în care tânărul de 23 de ani s-a folosit de şase nume diferite, pretinzând totodată că are alte naţionalităţi decât cea tunisiană. 


UPDATE miercuri, 21 decembrie, ora 18:08 Noi detalii date publicităţii de autorităţile germane. S-a dezvăluit identitatea suspectului care a ucis 12 persoane acum două zile, la Berlin. Acesta este Anis Amri, în vârstă de 23 de ani, născut în Tataouine, Tunisia. Ce este cu adevărat incredibil este faptul că acesta era urmărit de poliţie de luni de zile, după ce a fost suspectat că a participat la un alt atentat, anunţă dailymail.co.uk. Autorităţile i-au pierdut la momentul respectiv urma, astfel că acesta a fost liber să plănuiască atacul de luni seară. Potrivit sursei citate, suspectul "era cunoscut ca având legături puternice cu islamiştii radicali".



UPDATE miercuri, 21 decembrie, ora 12:08: Poliţia germană caută un bărbat tunisian în legătură cu atentatul de luni seară, de la Târgul de Crăciun de la Berlin, după ce a descoperit un document de identitate în camionul folosit, relatează Daily Telegraph.

“Sunt relativ încrezător că vom putea prezenta un nou suspect mâine dimineaţă (miercuri – n.r.) sau în viitorul apropiat”, a spus liderul sindicatului poliţiştilor BDK, Andre Schulz, marţi seară. El a dat asigurări că autorităţile au “dovezi bune” şi “multe piste”.

Poliţia din Berlin a anunţat că a primit peste 500 de informaţii despre autori de la martorii masacrului.

Liderul sindicatului DLF al poliţiştilor, Joerk Radek, a declarat că ancheta se concentrează pe probele ADN şi pe alte dovezi de la locul faptei, pe datele GPS şi pe materialele găsite în memoria telefoanelor mobile confiscate de la scena atentatului. 


UPDATE miercuri, 21 decembrie, ora 09:00: Poliţia germană era mobilizată miercuri pentru a căuta autorul atentatului de la Piaţa de Crăciun de la Berlin, după ce principala sa pistă s-a prăbuşit la aproximativ 24 de ore după ce un camion a intrat în mulţime şi a ucis 12 oameni, scrie news.ro.

Confuzia şi temerile locuitorilor Berlinului rămân mari, iar măsurile de securitate au fost înăsprite miercuri în oraş, în special în jurul evenimentelor legate de Crăciun, care atrag mulţimi importante.

Anchetatorii au fost nevoiţi să îl elibereze marţi seară pe singurul lor suspect, un solicitant de azil pakistanez, din lipsă de probe. Aceasta înseamnă că autorul este încă în libertate, la aproape 36 de ore după atac, iar poliţia nu a evocat public nicio pistă nouă.

Pakistanezul de 23 de ani, care a ajuns în Germania în 2015 şi era cunoscut poliţiei pentru infracţiuni minore, a fost prins la scurt timp după atac. Autorităţile au sugerat atunci că, aproape sigur, au prins vinovatul pentru masacru.

Criminal periculos

Însă poliţia şi Parchetul antiterorism au recunoscut marţi după-amiază că adevăratul autor este încă în libertate. “Probabil că avem un criminal periculos în libertate şi bineînţeles că acest lucru îngrijorează populaţia”, a spus şeful Poliţiei din Berlin, Klaus Kandt.

Mai mult decât atât, este posibil ca atacul să nu fi fost realizat de o singură persoană, ci de un grup de persoane înarmate. Anchetatorii au ajuns la această concluzie după ce au descoperit că şoferul polonez de la care atentatorul sau atentatorii au furat camionul a fost ucis cu focuri de armă.


UPDATE 21:35 Autorităţile germane au evacuat gara din Koln, în urma unei ameninţări cu bomba, care din fericire s-a dovedit a fi falsă. ISIS a revendicat oficial atentatul de ieri, de la Berlin.

 

UPDATE 20:11 Barbatul pakistanez arestat luni seară a fost eliberat, după ce autorităţile au înţeles că nu a avut nicio implicare în eveniment. De altfel, el a negat orice fel de implicare în atentatul din Târgul de Crăciun, din Berlin; numit Navel B, el a fost descris de un cunoscut ca "un tip normal", lucru confirmat şi de serviciile secrete după investigaţii amănunţite.


UPDATE 18:50 Poliţia germană duce o cursă contra-cronometru pentru capturarea teroristului care a ucis 12 persoane şi a rănit alte 50, în atentatul de la Berlin. Individul este "periculos şi înarmat", după cum spun autorităţile din capitala Germaniei, care au mai menţionat că "nu mai avem niciun dubiu privind atacul, a fost un act terorist".


UPDATE 18:10 Autorităţile din Frankfurt au precizat că vor institui un dispozitiv de securitate special la meciul dintre Eintracht şi Mainz, de marţi seara. Prezenţa poliţiei va fi întărită, iar ''unii agenţi vor fi echipaţi cu arme cu foc automat, ceea ce nu este obişnuit'', a menţionat o purtătoare de cuvânt a poliţiei din Frankfurt pe Main.

Mai multe meciuri din Bundesliga sunt programate marţi şi miercuri în etapa a 16-a, printre care şi meciul dintre Hertha Berlin şi Darmstadt, care va avea loc miercuri seara, pe Olympiastadion din Berlin.

Un minut de reculegere va fi păstrat pe stadioanele din prima ligă germană de fotbal, marţi şi miercuri, iar jucătorii vor purta banderole de doliu pe braţe în memoria victimelor atentatului comis, luni, într-un târg de Crăciun la Berlin, a anunţat Liga Germană de Fotbal. ''Vrem să demonstrăm astfel un semn de solidaritate cu persoanele afectate, dar şi cu locuitorii capitalei noastre, a declarat preşedintele DFL, Reinhard Rauball. Sunt cu toţii bulversaţi de ce s-a petrecut luni seara într-un liniştit târg de Crăciun''.


UPDATE 17:24 Serviciile secrete germane au confirmat că persoana cu origini pakistaneze reţinută nu a fost şoferul camionului care a provocat carnagiul de aseară. Criminalul este în continuare în libertate. 

Totodată, a fost dată publicităţii şi prima imagine cu Lukasz Urban, şoferul de tir polonez ucis, de la care teroristul a furat vehiculul crimei.


UPDATE 16:15: Procurorul general german, Peter Frank, a declarat că anchetatorii nu au exclus posibilitatea ca mai mai mult de o persoană să fi fost implicată în atacul de luni seara, soldat cu 12 morţi, relatează Daily Mirror.

Potrivit lui, suspectul reţinut „este posibil să nu fi fost autorul sau să facă parte din grupul de autori”.

Magistratul a precizat că metoda folosită aminteşte de masacrul din iulie, de la Nisa, şi de modul de operare al grupărilor jihadiste, dar a subliniat că nicio grupare teroristă nu a revendicat deocamdată atentatul.

Oficialul a avertizat că este posibil ca noi atacuri semnificative să aibă loc în ţară, după cel de luni.

În plus, el a anunţat că 30 dintre răniţi sunt în stare gravă.


UPDATE 15:33: Şoferul polonez al cărui camion a fost furat şi folosit în atacul de la Berlin soldat cu moartea a 12 oameni a fost identificat drept Lukasz Urban, în vârstă de 37 de ani, relatează Daily Mail.

Bărbatul a fost găsit mort în cabina camionului, aparent împuşcat, potrivit ministrului de Interne din landul Brandenburg. El era căsătorit şi avea un copil.

Proprietarul firmei poloneze care deţinea vehiculul, Ariel Zielinski, vărul şoferului, a insistat încă de la început că maşina a fost furată.

“Bărbatul care a lovit acei oameni în centrul Berlinului nu era şoferul meu. Acesta (şoferul – n.r.) este vărul meu. Îl cunosc de când m-am născut. Ipoteza mea este că (atacatorii – n.r.) i-au făcut ceva şoferului – au furat vehiculul, pentru că se afla, practic, în centrul Berlinului şi aveau un vehicul bun cu care puteau face ce au făcut”, a spus Zielinski citat de presa poloneză.

„Nu am mai auzit nimic de la el (şoferul polonez – n.r.) de (luni – n.r.) după-amiază. Nu ştim ce i s-a întâmplat”, a adăugat el pentru TVN24.

Ulterior, surse din poliţie au confirmat că vehiculul a fost furat de pe un şantier de construcţii, înainte de masacru, şi că în cabină a fost găsit un bărbat mort. Camionul deţinut de compania lui Zurawski era plin cu oţel, ceea ce l-a făcut şi mai periculos.

Zielinski a mai spus că soţia lui Urban nu a reuşit să îl contacteze, deşi l-a sunat. „Camionul se întorcea din Italia şi se afla la Berlin pentru a descărca marfa în cursul dimineţii (de luni – n.r.). Am vorbit cu el (cu Urban – n.r.) în jurul prânzului şi totul era în regulă. Soţia sa a încercat să îl sune în jurul orei 16 (17 ora României), dar nu a răspuns. Nu a reuşit să dea de el”, a adăugat polonezul.

Zielinski, care era audiat marţi de poliţia poloneză, a arătat presei o fotografie cu şoferul.

Datele GPS sugerează că vehiculul a fost furat între 15 şi 16 ora locală (16 şi 17 ora României). La ora locală 15.19 (16.19 ora României) şi 15.44 (16.44 ora României) au existat tentative eşuate de a porni camionul. Fie a fost vorba de atacatorul care a încercat să îl fure, fie de şoferul polonez care încerca să scape.

Camionul s-a deplasat apoi spre Târgul de Crăciun până la ora locală 17 (18 ora României), apoi a făcut o pauză de o jumătate de oră. În jurul orei locale 17.30 (18.30 ora României) s-a apropiat şi mai mult de locul atacului.

Potrivit presei, modul în care s-a deplasat camionul sugerează că şoferul era începător şi a „înecat” motorul.

Între timp, compania poloneză care deţinea camionul a încercat să îl contacteze pe şofer, însă fără succes.

La ora locală 19.34 (20.34 ora României), camionul s-a îndreptat spre târg. La puţin timp după ora locală 20 (21 ora României), şoferul a aprins farurile şi a intrat în plin în mulţimea strânsă la Târgul de Crăciun, omorând 12 oameni.

Premierul polonez Beata Szydlo a declarat că a primit cu „durere şi tristeţe” informaţia că „prima victimă a acestui act îngrozitor de violenţă a fost un cetăţean polonez”.


UPDATE 15:05: Poliţia germană nu este „sigură” că suspectul arestat luni seara, după atentatul de la Berlin, este autorul atacului, relatează Associated Press.

Bărbatul, un pakistanez care a cerut azil în Germania anul trecut, susţine că este nevinovat.

Presa scrie că martori l-au văzut pe tânărul de 23 de ani coborând din camion şi că unul dintre martori chiar l-a urmărit doi kilometri, până când poliţia l-a prins.


Organizaţia teroristă Statul Islamic a revendicat pe Twitter atacul de la Berlin, relatează Washington Times, citând conturi ale jihadiştilor.

Poliţia germană a anunţat că a arestat un suspect în legătură cu atacul de la Berlin, relatează Associated Press, precizând că ar fi vorba despre şoferul camionului care a intrat în mulţime. Potrivit Reuters, care citează un purtător de cuvânt al poliţiei, o altă persoană aflată în cabină a murit în accident.

12 oameni au fost ucişi şi 48 au fost răniţi după ce un camion a intrat în mulţimea adunată la târgul de Crăciun Breitscheidplatz din metropola Berlin, într-o zonă turistică a capitalei germane.

Poliţia a afirmat că pare să fi fost vorba de un atac terorist.

Presa germană l-a identificat pe presupusul şofer

Presa germană l-a identificat pe presupusul autor al atacului din Târgul de Crăciun de la Berlin, soldat cu 12 morţi, drept un refugiat pakistanez în vârstă de 23 de ani, relatează The Independent.

„Naved B”, care ar fi fost cazat într-un fost hangar al aeroportului din Berlin transformat într-un centru pentru refugiaţi, a fost reţinut în noaptea de luni spre marţi, după atac.

Potrivit postului german de radio RBB-Inforadio, tânărul de 23 de ani a fost înregistrat în Germania pe 31 decembrie 2015, la Passau, în Bavaria.

Presa de la Berlin a scris că suspectul era cunoscut de forţele de ordine pentru infracţiuni minore, dar nu existau suspiciuni de terorism.

Poliţia nu a confirmat oficial informaţiile.

Etichete: atentat berlin revendicat , sofer camion berlin , berlin camion


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Au rămas mască! Ce a purtat la Disneyland, înconjurată de mii de copii, după ce a riscat închisoarea din cauza ținutei
bianca-censori
Recomandările redacției
March 22, 2024, Bucuresti, Romania,2024 International Friendly, Länderspiel, Nationalmannschaft Romania vs Northern Irel
Gata să plece de la Rangers! Scoțienii anunță transferul lui Ianis Hagi: ”Pare inevitabil”

Constantin Budescu, OUT de la Farul Constanța
Dorit de Bayern Munchen, Julian Nagelsmann și-a decis viitorul
FuĂźball - 1. Bundesliga - Bayer 04 Leverkusen - FC Bayern MĂĽnchen am 19.03.2023 in der BayArena in Leverkusen Trainer Ju
Surpriză! Ce meci va arbitra Istvan Kovacs, după Barcelona - PSG. Centralul înjurat în față de Coman, la FCSB - Rapid
Barcelona v Paris Saint-Germain - UEFA Champions League
Citește și
Ion Țiriac, impresionat doar de 3 oameni în viața sa! ”Când intra în cameră, îi simțeai prezența”
ion tiriac interviu
Gigi Becali a povestit unde a petrecut Revelionul: ”Așa trebuie să facă toți creștinii. Măcar cinci minute”
becali
John Travolta și fiica lui de 24 de ani, la braț la o gală. Ella a moștenit ochii tatălui și delicatețea mamei pierdute prea devreme
John Travolta și fiica lui de 24 de ani, la braț la o gală. Ella a moștenit ochii tatălui și delicatețea mamei pierdute prea devreme
Gigi Becali a cerut 4 bilete în zona VIP 1 la FCSB – Rapid, iar răspunsul primit a fost uimitor!
Gigi Becali a cerut 4 bilete în zona VIP 1 la FCSB – Rapid, iar răspunsul primit a fost uimitor!
Francezii vin după starul lui FCSB la derby-ul cu Rapid. Gigi Becali cere 6.000.000 de euro pentru transferul imediat
Francezii vin după starul lui FCSB la derby-ul cu Rapid. Gigi Becali cere 6.000.000 de euro pentru transferul imediat
Uma Thurman, la 30 de ani de când juca rolul Miei Wallace în "Pulp Fiction". Și-a păstrat aura de mister și privirea magnetică
Uma Thurman, la 30 de ani de când juca rolul Miei Wallace în "Pulp Fiction". Și-a păstrat aura de mister și privirea magnetică
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? Rețeta din 1920, de la „Caru' cu Bere"
Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? Rețeta din 1920, de la „Caru' cu Bere"
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
"Este ireal!" Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
"Este ireal!" Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
Gigi Becali, fermecat de o melodie în limba greacă. Patronul de la FCSB a fost ”dat de gol” de un artist celebru
gigi-becali-revelion-la-biserica-2

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răbdător stăpâna în vârstă, în timp ce urca scările
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răbdător stăpâna în vârstă, în timp ce urca scările