• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Cea de-a 15-a etapă din MotoGP se va desfăşura în acest weekend la Motegi, în Japonia. Matematic, după cursa niponă, Marc Marquez poate să devină campion mondial pentru a cincea oară în carieră.

În prezent, spaniolul are un avans de 52 de puncte comparativ cu Valentino Rossi. În mod atipic, Marquez nu a câştigat niciodată pe traseul Motegi, la clasa mare MotoGP.

Rossi are patru victorii, ultima însă în 2008. Jorge Lorenzo, al treilea în clasamentul general, are nevoie de o minune pentru a se mai putea implica în lupta pentru trofeu.

În această săptămână, Lorenzo a fost informat că Yamaha îi va permite să testeze cu Ducati, viitoarea sa echipă, doar la Valencia, în sesiunea colectivă din noiembrie.

Cererea de a merge cu un Ducati şi pe Jerez de la Frontera, tot în noiembrie, a fost respinsă. Anul trecut, la Motegi, Dani Pedrosa a obţinut prima victorie după o aşteptare de mai bine de 12 luni.

Pilotul Honda Repsol s-a impus în Japonia pentru a patra oară în carieră. Ibericul a fost urmat de Valentino Rossi şi Jorge Lorenzo.

Primele antrenamente se vor desfăşura vineri, de la ora 3.00, în direct şi în exclusivitate pe Digi Sport 2. Cursele vor fi duminică dimineaţă, de la ora 5.00, în direct la Digi Sport 2.