• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Marc Maquez a câştigat Marele Premiu moto al Aragonului şi s-a distanţat la general la 52 de puncte în faţa lui Valentino Rossi, cu 4 etape înainte de finalul sezonului.

Este pentru prima dată în ultimele 7 curse când Marc câştigă în Spania - ultima victorie fiind înregistrată în 2014, la Valencia. În Alcaniz, Marquez a plecat din pole position, al 64-lea din carieră, ocazie cu care a egalat recordul statistic la acest capitol, deţinut de Jorge Lorenzo. Valentino Rossi a condus pe Aragon, însă în cele din urmă a pierdut şi locul 2 în duelul direct cu colegul său Jorge Lorenzo.

Motorland Aragon rămâne astfel unul din cele 3 circuite pe care Doctorul nu a câştigat vreodată, alături de Red Bull Ring şi Circuit of the Americas. Este a 4-a victorie în 2016 pentru Marquez, toate cu plecare din pole position, în timp ce Rossi urcă pe podium pentru a 8-a oară în 14 etape, ultimele 4 ocazii în serie consecutiva.

Clasa Moto2 a fost dominată în aceeaşi manieră de Sam Lowes. Britanicul, care a luat startul cu numărul 50 în clasa intermediară, a plecat din pole şi a terminat victorios, cu peste două secunde avans. Pentru ordinea pe podium s-au luptat până în ultmul viraj 2 coechipieri: Alex Marquez şi Franco Morbidelli, piloţi Marc VDS. A încheiat pe 2 şi a obţinut primul podium din carieră Alex Marquez, fratele mai mic al lui Marc.

La Moto3 s-a decis campionul mondial. Cu 4 etape înainte de final şi 106 puncte avans, Brad Binder este primul sud-african care obţine trofeul suprem în motomondial, dupa Jon Ekelund în anul 1980. Pilot Ajo KTM, Binder a terminat pe 2 o cursă pe care a pierdut-o practic în ultimul viraj, în poziţia pe podium i-a fost suficientă pentru a deveni cel mai timpuriu campion al clasei mezine.


UPDATE 15:45 Spaniolul Marc Marquez s-a impus la clasa regină în Marele Premiu al Aragonului, fiind urmat de conaţionalul său Jorge Lorenzo, în timp ce italianul Valentino Rossi a completat podiumul. 

UPDATE 14:05 Sam Lowes, pilotul de 26 de ani al echipei Gresini Racing s-a impus la Moto2, în cursa de pe Motorland Aragon. El a reuşit a doua victorie a sezonului, după ce în prealabil se impusese şi la Jerez, în Spania.

UPDATE 12:40 Jorge Navarro, tânărul pilot al echipei Estrella Galicia s-a impus în cursa de pe Motorland Aragon, la Moto3. Brad Binder, liderul la zi al clasamentului, a sosit pe locul secund, suficient pentru a deveni campion mondial.

 


Marc Marquez a obţinut al 4-lea pole position consecutiv pe Motorland Aragon, circuit pe care a câştigat în 2013. Liderul clasamentului general a dominat autoritar întregul week-end, fiind permanent mai rapid decât adversarii săi cu peste jumătate de secundă.

Marquez ia startul în etapa a 14-a din calendar cu 43 de puncte avans în faţa lui Valentino Rossi. Statistica e însă împotriva pilotului Honda: vine in Aragon după o serie de 4 curse fără victorie sau loc doi - ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată, iar ultima victorie pe pământ spaniol s-a întâmplat în urmă cu 6 curse - Valencia 2014.

Doctorul nu are nici el un palmares pe Aragon. Circuitul din Alcaniz este unul din cele doar 3 pe care Rossi nu a câştigat vreo cursă în carieră. Valentino Rossi va pleca duminică doar de pe locul 6 în grilă, linia întâi la start fiind 100% spaniolă: Marquez pentru Honda, Vinales pentru Suzuki şi Lorenzo pentru Yamaha. Pole-ul din Aragon este cel cu numărul 64 pentru Marquez, care egalează astfel recordul lui Lorenzo, stabilit în urmă cu câteva săpămâni.

La Moto2, într-o manşă de calificări fără istoric, Sam Lowes a obţinut al 5-lea pole din sezon şi al 8-lea din carieră. Lupta britanicului s-a dus cu Alex Marquez şi Takaaki Nakagami, în condiţiile în care Johann Zarco şi Alex Rins - protagoniştii în lupta pentru titlul mondial, despărţiţi de doar 3 puncte, nu au strălucit pe Motorland.

La Moto3, Brad Binder a ratat pole-ul, dar poate deveni campion mondial duminică - dacă termină cursa în primii 2, astfel încât să nu fie influenţat de adversari. Enea Bastianini este pentru a 2-a oară consecutiv în pole pe Aragon, şi are nevoie absolută de victorie pentru a-şi păstra măcar şanse matematice pentru etapa viitoare, în condiţiile în care Binder pierde 7 puncte în faţa italianului.

Marele Premiu al Aragonului este în direct pe Digi Sport 2 duminică, de la ora 12:00, fiind urmat de analiza post etapă făcută în emisiunea Grila de Start.