• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Dani Pedrosa a fost cel mai rapid pilot în prima zi de antrenamente pe MotorLand Aragon.

Spaniolul de la Honda continuă astfel seria perfectă începută cu victorie acasă la Valentino Rossi, ocazie cu care a devenit al 8-lea pilot diferit în serie consecutivă, care câştigă o etapă de MotoGP în întreaga istorie a competiţiei.

Honda a monopolizat primele 3 locuri, Pedrosa fiind urmat pe tur de coechipierul sau Marc Marquez şi de privatul Cal Crutchlow. Valentino Rossi a fost doar al 4-lea, însă "Doctorul" a fost mai rapid cu aproape 3 zecimi decât Jorge Lorenzo, câştigătorul ultimelor 2 ediţii din Alcaniz.

Clasa Moto2 a produs o surpriză de excepţie: Takaaki Nakagami, japonezul care poate continua seria consecutivă de podiumuri dacă pleacă în Aragon din prima linie la start. Nakagami a fost vineri cel mai rapid pilot pe tur, însă topul primilor 3 este acoperit de mai puţin de o zecime de secundă.

La Moto3, liderul general Brad Binder nu a lăsat nicio îndoială asupra pretenţiilor la titlul mondial. Sud africanul a dominat antrenamentele de vineri şi poate câştiga trofeul suprem cu 4 etape înainte de finele sezonului, dacă termină cursa în primii 2.

Marele Premiu al Aragonului continuă sâmbătă, de la ora 10 dimineaţa, cu antrenamentele finale şi, mai apoi, după prânz, cu manşele de calificări, în direct şi în exclusivitate pe Digisport 2.