• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Naționala feminină a României a câștigat la scor și returul cu Austria (33-24) și s-a calificat la Campionatul Mondial din 2017. Handbalistele lui Martin Ambros au avut însă mult de tras, Austria conducând ostilitățile o bună parte din meci.

La finalul partidei, Cristina Neagu a recunoscut că naționala noastră are multe lucruri de pus la punct dacă vrea să impresioneze la Campionatul Mondial din Germania.

"Trebuie să vedem în ce grupă picăm. Mi-aş dori din tot sufletul să ajungem să jucăm pentru medalii, să ajungem în meciurile din primele opt, decisive. S-a văzut că avem mult de muncă şi îmi doresc ca toate jucătoarele care vin la naţională să înţeleagă lucrul acesta" a precizat căpitanul naţionalei.

România este singura echipă care a participat la toate cele 22 de ediţii anterioare ale Campionatului Mondial. Turneul final al Campionatului Mondial 2017 va avea loc în Germania (1-17 decembrie). Neagu a făcut și o scurtă analiză a duelului cu Austria.

"Nu a fost un meci uşor, însă victoria finală e concludentă. Cred că şi o diferenţă mai mare era reală între România şi Austria. Am spus de la început că nu era uşor, am schimbat şi noi echipa, dar s-a văzut şi azi, cum am început să ne apărăm a mers mult mai bine, am mers pe contraatac, iar golurile Austriei, unele norocoase, au început să scârţâie. Avem jucătoare mai bune decât Austria, suntem echipa mai galonată. Ştiam că o să ne calificăm, chiar dacă am avut probleme mai mari în apărare la meciul tur, la Oradea. Aceste meciuri au fost foarte bune pentru pregătirea meciurilor adevărate de la Mondiale şi pentru fetele tinere care au venit prima dată. Au văzut că e un alt nivel la naţională, au avut trac. La pauză le-am spus că nu contează rezultatul de pe tabelă, ci să jucăm, şi nu pentru că ne conduce Austria, să jucăm până la capăt. Să nu ne panicăm şi, cu siguranţă vom întoarce rezultatul", a mai declarat Cristina Neagu la finalul partidei, pentru TVR.

România este deținătoarea medaliilor de bronz la Campionatul Mondial. La ultima ediție, cea din 2015, tricolorele au terminat pe locul 3, după o finală mică adjudecată în fața Poloniei (31-22). În urma acelui turneu final, Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună jucătoare a lumii, pentru a doua oară în carieră (după ce primise distincția și în 2010).