• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Naţionala lui Ambros Martin şi Horaţiu Paşca s-a întors învingătoare din returul cu Austria, câştigat cu 33-24, şi s-a asigurat că nu ratează prezenţa nici la a 23-a ediţie a Campionatului Mondial, organizat de Germania, în luna decembrie. România este sigura reprezentativă prezentă la toate turnee finale, de până acum.

"A fost un pic mai greu ca altădată, dar ne bucurăm că am muncit şi am obţinut această calificare şi sperăm să fie din ce în ce mai bine. Trebuia să demonstrăm că avem valoare şi că România este o echipă puternică dacă luptă şi dă totul pe teren", a declarat Aneta Udriştioiu la revenirea în ţară.

"Noi mereu am avut aşteptări mari la fiecare turneu. Mai e până acolo. Suntem o echipă încă tânără, în formare, mai avem mult de muncit pentru a fi acolo sus", a spus şi portarul Denisa Dedu.

"Cel mai bun lucru care ni s-a întâmplat a fost că şi în meciul tur şi retur am trecut prin momente grele, însă, în ciuda tinereţii unora dintre jucătoare, au dovedit maturitate şi asta ne dă foarte multe speranţe pentru viitor", a afirmat şi antrenorul secund al "tricolorelor", Horaţiu Paşca.

Tragerea la sorţi pentru grupele Campionatului Mondial va avea loc pe 27 iunie.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT