• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Vineri seara a avut loc, în Slovenia, tragerea la sorți a grupelor Ligii Campionilor la handbal. După ce campioana României, CSM București, a picat în aceeași grupă cu Nykobing Falster, Krim Mercador și Vistal Gdynia, Cristina Neagu s-a arătat încrezătoare și a vorbit din nou despre visul ei, de a câștiga trofeul cu o echipă din România.

Aceasta crede că trei dintre cele patru echipe prezente în ultimii doi ani la Budapesta se vor regăsi în final four și în noul sezon.

Cred că în continuare echipe ca Gyor, Vardar, CSM sunt favorite la calificarea în final four. Cred că va fi și o echipă surpriză acolo, în acest sezon. Sper ca noi să ajungem acolo, nu cred că Vardar și Gyor vor lipsi.

Buducnost are o grupă destul de accesibilă pentru echipa pe care o are. Cred că va ajunge să joace meci în sferturi, dar va fi destul de greu să se califice în final four”, a declarat Cristina Neagu, ÎN DIRECT la Digi Sport, la Săptămâna de hanbdal.

Fosta jucătoare a lui Buducnost știe și de ce ar trebui să aibă nevoie CSM București pentru a pune din nou mâna pe trofeu:

Principala forță ar trebui să fie echipa. Am destulă experiență și am văzut că echipe care au avut jucătoare mai puțin cunoscute ca nume au reușit să câștige trofee și să ajungă până în finală, iar echipe cu jucătoare cu nume ca Vardar n-au avut rezultate. Vardar abia în acest an s-a calificat în finală.

Eu sper că putem forma o echipă în adevăratul sens al cuvintelor. Nucleul echipei nu s-a schimbat, suntem doar 4-5 jucătoare bune”, a adăugat Cristina Neagu, care a câștigat Liga Campionilor în 2015, cu Buducnost.

Ea a mai pierdut însă și două finale, în 2010, cu Oltchim și în 2014, cu echipa muntenegreană.

În perioada în care am jucat la Oltchim, echipa era formată 99% din jucătoare române. Era și acea generație extraordinară a naționalei României, care era compusă din jucătoare de la Oltchim. Era și alt sistem atunci, nu exista final four. Am jucat acea finală în 2010, împotriva unei echipe extraordinare a Viborgului și am avut destul de puține șanse de a câștiga”, a mai spus Cristina Neagu la Săptămâna de handbal.

Visul meu este să câștig Liga Campionilor cu o echipă din România. Am venit la CSM pentru că simt că pot să reușesc lucrul ăsta. Sunt sigură că avem foarte multe șanse atât timp cât vom închega o echipă în adevăratul sens al cuvântului”, a încheiat aceasta.

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT