• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Naţionala masculină de handbal a României a ratat calificarea la Campionatul European din 2018, după ce a fost învinsă de Polonia cu 32-31 (19-13), duminică, la Gdansk, în ultimul meci din Grupa preliminară 2. Înaintea acestei partide, tricolorii mai aveau șanse infime să mai prindă turneul final de pe locul al 3-lea, dar eșecul de duminică a consfințit ratarea calificării.

România a fost condusă de la un capăt la altul al meciului, aceasta fiind a patra sa înfrângere consecutivă, după două victorii în primele meciuri ale campaniei. Naționala masculină nu s-a mai calificat la Campionatul European de 22 de ani.

Pentru tricolori au marcat Cristian Fenici 5 goluri, Marius Mocanu 4, Valentin Ghionea 4, Chike Onyejekwe 4, Demis Grigoraş 3, Dan Racoţea 3, Marius Sadoveac 3, Ciprian Şandru 2, Iosif Buzle 1, Ionuţ Ramba 1, Roland Thalmaier 1.

Pentru gazde au înscris Arkadiusz Moryto 10 goluri, Rafal Przybylski 8, Antoni Langowski 4, Kamil Syprzak 3, Piotr Chrapkowski 2, Przemyslaw Krajewski 2, Jan Czuwara 2, Michal Potoczny 1.

Au arbitrat spaniolii Oscar Raluy Lopez şi Angel Sabroso Ramirez, delegat EHF a fost norvegianul Dagfinn Villanger.

Primele două clasate şi cea mai bună formaţie de pe locul al treilea în cele şapte grupe se vor califica la turneul final din Croaţia, programat între 12 şi 28 ianuarie 2018.

Belarus şi Serbia au ocupat primele două locuri şi s-au calificat la turneul final, România a ocupat locul 3, cu 4 puncte, iar Polonia a terminat ultima, cu 4 puncte. În tur, România a dispus de Polonia cu 28-23.

Agerpres