• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

UPDATE Ora 17:30. Dan Tudorache nu se lasă și vrea cu orice preț să ajute la reînființarea Rapidului. După ce reprezentanții Consiliului Local i-au respins proiectul, primarul a spus că va profita de prerogativele sale pentru a merge mai departe în acest demers.

”Nu îi înţeleg pe consilieri de ce politizează acest proiect care este pentru binele sportului şi al cetăţenilor Sectorului 1. Cei de la USR şi PNL s-au abţinut, iar propunerea mea a fost respinsă. Dar eu merg mai departe şi înfiinţez comisia prin dispoziţie de primar.

Pentru mine este mai mult decât surprinzător faptul că şeful de grup al celor de la PNL, domnul Chirvase, este rapidist din tată în fiu. Şi cu toate acestea s-a opus dintr-un motiv politic pe care nu îl înţeleg. Era vorba doar despre înfiinţarea unei comisii, decizia finală va fi tot a Consiliului Local”, a spus Tudorache, pentru Agerpres.

Primarul a menţionat că respectiva comisie va fi formată din avocaţi, reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 1 şi reprezentanţi ai Consiliului Local. Comisia va negocia preluarea mărcilor, culorilor, brandului şi a palmaresului cu asociaţiile UFC Rapid, AFC Rapid şi societatea comercială aflată în lichidare în prezent, FC Rapid SA.

”Noi intrăm în discuţii cu cele trei entităţi, UFC Rapid, AFC Rapid şi FC Rapid. Am vorbit cu doamna Caciureac (n.r. - Valentina Caciureac, preşedinta CS Rapid), dar dânsa la CS nu deţine nimic. Eu am vorbit de principiu cu două din cele trei entităţi.

Vreau să fie o singură echipă a Rapidului. Vrem brandul, palmaresul, tot. Eu am avut discuţii neoficiale, dar cei care vor discuta efectiv vor fi cei din comisie", a mai spus Tudorache.

 


UPDATE Ora 14:45. Proiectul dorit de către Dan Tudorache nu a trecut de Consiliul Local. Cu 12 voturi pentru, dar 13 abțineri înființarea Comisiei a fost respinsă. Reprezentanții USR au spus că au nevoie de timp pentru a dezbate această propunere, astfel că, cel puțin momentan, proiectul a picat.

Însă, cel mai probabil, subiectul va fi iar pus pe tapet în proxima ședință a Consiliului Local. 


La inițiativa primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, Consiliul Local al Primăriei dezbate, în aceste momente, posibilitatea de a se înființa o Comisie care să aibă drept scop reunificarea Rapidului sub un singur nume.

Potrivit edilului, dacă acest proiect va fi aprobat atunci, începând de luni, se vor începe negocierile cu părțile implicate. Tudorache a precizat faptul că a decis să se implice la Rapid din două considerente. Primul, este un mare fan al alb-vișiniilor iar al doilea, pentru că Giulești face parte din Sectorul 1.

”Bugetul primăriei, anual, este în valoare de 350 de milioane de euro, al doilea buget pe București, după cel al Capitalei. Iar noi, conform legii, putem administra sportului un procent de 5%, ceea ce ar însemna 17 milioane de euro”, a spus Tudorache.

Legat de proiectul său, Tudorache a replicat într-o ”Expunere de motive”, prezentată membrilor Consiliului, de ce a ales să se implice în salvarea Rapidului.

”Având în vedere că la acest moment există un mare grad de incertitudine cu privire la existența brandului și a echipei Rapid, și față de importanța zonală pe care aceasta o are, considerăm că salvgardarea acestui brand și a echipei de fotbal emblematice pentru istoria recentă a României și Bucureștiului reprezintă un obiectiv social important pentru locuitorii Sectorului 1”, se arată în expunerea lui Dan Tudorache.