Romania v Colombia - International Friendly
Denis Drăguș are preț! Belgienii au anunțat câte milioane de euro vrea Standard Liege
profimedia-0859824192
A jucat în România - Columbia și poate prinde transferul carierei
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur
Digi Sport 1 Live
Acum

Video&Foto Rapid a câștigat "patrulaterul legendelor", la a 94-a aniversare a clubului. Ultimele meciuri pe bătrânul Giulești

25.06.2017, 13:06

La 94 de ani de la înființarea Rapidului, stadionul Giulești-Valentin Stănescu a vibrat din nou în amintirea echipei istorice, fiind locul de desfășurare al patrulaterului de gală la care au participat Asociația Rapid Old Boys, Craiova Maxima, Petrolul și Progresul. Au fost ultimele meciuri disputate pe bătrâna arenă de lângă Podul Grant, unde vor începe lucrările de modernizare pentru Euro 2020.

rapid1
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

În fața a circa 3.000 de spectatori, Rapid a câștigat patrulaterul de gală, după 1-0 cu Petrolul, 3-2 cu Progresul și 1-1 contra Craiovei Maxima. Giuleștenii au fost anunțați drept câștigători, dar clasamentul final nu toți participanții au primit cupe și medalii. Din boxele stadionului din Giulești au răsunat și imnurile celor 4 cluburi istorice, în frunte cu celebrele "Glasul roților de tren" și "Oltenia, eterna Terranova".

Galerie Foto

Sursa foto: sptfm.ro

VIDEO


Lotul Rapidului la sărbătoarea de duminică


Portari: 1.Leontin TOADER, 30.Florentin RĂDULESCU
Fundași: 2.Dan ALEXA, 3.Ștefan NANU, 4.Ion ISPAS, 5.Marian GRIGORE, 13.Cristian DULCA, 15.Florin MOTROC, 16.Nicolae CONSTANTIN, 23.Adrian IENCSI
Mijlocași: 6.Daniel SAVA, 7.Mugur BOLOHAN, 8.Valentin NEGRU, 9.Valentin BĂDOI, 10.Constantin SCHUMACHER, 11.Mugurel BUGA, 14.Mihai IOSIF, 17.Marius MĂLDĂRĂȘANU, 22.Cezar ZANFIR, 24.Jean BARBU
Atacanți: 18.Rodin VOINEA, 19.Daniel PANCU, 20.Iosif DAMASCHIN, 21.Fănel ȚÎRĂ, 25.Dumitru TÎRȚĂU, 99.Vasile CACIUREAC

Antrenor: Marian RADA
Manager: Lucian IONESCU

Din tribune nu au lipsit nici bannerele. "Din generație în generație - cu Rapid ne vom mândri / Când niciun prunc nu se va naște, atunci Rapidu' va muri", a scris un grup de rapidiști de la Tribuna 1.

Sărbătoarea nu le-a aparținut numai fotbaliștilor. Clubul Sportiv Rapid a premiat și echipele de handbal, popice și karate.

Rezultatele patrulaterului

Progresul - Craiova Maxima 2-2
Rapid - Petrolul 1-0
Rapid - Progresul 3-2
Petrolul - Progresul 4-2
Rapid - Craiova Maxima 1-1

Ultimele meciuri pe Giulești, la 76 de ani de la inaugurarea stadionului

Pe 10 iunie 1939, Regele Carol al II-lea inaugura stadionul construit după modelul celebrului Highbury, fieful "tunarilor" de la Arsenal Londra (construit în 1913 și dărâmat în 2006, după ce britanicii nu au primit acceptul autorităților să îl extindă și modernizeze; și-au construit o nouă arenă, sprijiniți și de sponsorul lor principal).

Gheorghe Dumitrescu este arhitectul care a semnat proiectul stadionului, după o idee a managerului rapidist de atunci, Costică Bauer-Ardeleanu, cel care a avut ideea și relațiile necesare acestui "import". Gheorghe Scurtu, posesorul muzeului Rapidului și un istoric neoficial al clubului "feroviar", spune, citat de vanatoruldelegende.blogspot.ro, că Bauer ar fi adus de la Londra liftul de pe Highbury și câteva scaune.

În 1935 s-a ales locul construcției. În 1936 au început lucrările (finanțate doar din banii angajaților CFR) și au fost finalizate în același an, însă inaugurarea a fost amânată doi ani și jumătate. Presa vremii notează că un amical de pe 30 septembrie, cu Admira Viena - campioana de atunci a Austriei - a fost mutat pe OMEF, din cauză că nu ar fi fost toate lucrurile puse la punct.

Arena a fost omologată abia în a doua parte a anului 1937, până atunci găzduind numai antrenamente și pregătiri. Primul meci oficial s-a jucat pe Giulești pe 27 noiembrie 1937, în ultima etapă a turului de campionat, când Rapid câștiga cu 2-0 în fața Jiului.

Deschiderea oficială a avut loc abia pe 10 iunie 1939, când se serba Ceferiada, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea primei linii de cale ferată realizată cu capital românesc: București - Giurgiu.

Ziarul "Timpul" a aproximat la 20.000 numărul de oameni prezenți la inaugurare. Pe gazonul giuleștean, Regele Carol al II-lea a îngenunchiat și a sărutat crucea. Ceremonia religioasă a fost oficiată de Vicarul Patriarhiei, în lipsa unui Patriarh în funcție, în acel moment. La eveniment au mai participat și Mihai, care avea să fie următorul rege, premierul Armand Călinescu, prințul Paul al Greciei, dar și numeroși alți diplomați și reprezentanții a 12 administrații de căi ferate din întreaga Europă.


Duminică, de la ora 17:30, Rapid va sărbători 94 de ani de istorie! CS Rapid și Asociația Rapid Old Boys organizează un patrulater inedit, la care vor mai participa Craiova Maxima, Petrolul și Progresul.

Va fi ultimul eveniment de pe stadionul Giulești, inaugurat pe 10 iunie 1939. Bătrâna arenă va fi demolată, un nou stadion urmând să fie construit pentru Campionatul European din 2020.

În jur de 3.000 de fani sunt așteptați la aniversarea Rapidului, în condițiile în care meciurile se vor disputa, cel mai probabil, pe o căldură sufocantă.

"E cald, e perioadă de vacanță. Stadionul nu se va umple, dar cei mai fideli rapidiști vor veni. Sper să sărim de 3.000, dar nu pot anticipa câtă lume va veni. Mă bucur că ideea și brandul Rapid nu dispar.

Mulți din țară ne invită. Rapid nu e iubit doar în București, am fost invitați și la Vama Veche să disputăm meciuri. Oamenii se bucură să vadă nume de legendă", a spus Lucian Ionescu, fostul director de imagine al giuleștenilor, la Digi Sport Matinal.

"Toţi suntem o singură familie, familia alb-vişinie a Rapidului. Am jucat la mai multe echipe şi atmosfera din Giuleşti este unică. De aceea şi pentru noi acest turneu este un moment de readucere aminte a anilor trecuţi.

Poate e mai tristă această aniversare decât de obicei, după ce s-a întâmplat anul trecut, dar după reconstrucţia stadionului vom vedea. Atunci se vor găsi oameni care să investească", a afirmat și Mugur Bolohan, fostul jucător al Rapidului.

Se vor disputa cinci meciuri a câte 30 de minute fiecare, după cum urmează:

Craiova Maxima - Progresul Bucureşti
Rapid Bucureşti - Petrolul Ploieşti
Rapid Bucureşti - Progresul Bucureşti
Petrolul Ploieşti - Progresul Bucureşti
şi Rapid Bucureşti - Craiova Maxima

În loturile echipelor participante se numără foşti fotbalişti care au făcut istorie de-a lungul timpului la cele patru grupări, precum Daniel Pancu, Adrian Iencsi, Narcis Răducan, Silviu Lung, Sorin Cârțu sau Emil Săndoi.

Rapid Old Boys: Leontin Toader, Florentin Rădulescu, Ştefan Nanu, Ion Ispas, Marian Grigore, Cristian Dulca, Florin Motroc, Nicolae Constantin, Adrian Iencsi, Mugur Bolohan, Valentin Negru, Valentin Bădoi, Constantin Schumacher, Mugurel Buga, Mihai Iosif, Marius Măldărăşanu, Cezar Zanfir, Jean Barbu, Rodin Voinea, Daniel Pancu, Iosif Damaschin, Fănel Ţîră, Dumitru Tîrţău, Vasile Caciureac.
Antrenor: Marian Rada.

Petrolul Ploieşti: Ion Catană, Ştefan Preda, Mihai Oancea, Bogdan Zahiu, Mihai Pârlog, Gheorghe Matei, Paul Guşă, Eusebiu Tudor, Jean Grama, Sandu Pitulice, Marcel Abăluţă, Laurenţiu Costache, Adrian Toader, Costel Ilie, Eugen Baştină, Daniel Zafiris, Ciprian Pura, Octavian Grigore.
Antrenor: Cristi Vlad

Progresul Bucureşti: Paul Ştefănescu, Ionel Adam, Adrian Matei, Ovidiu Burcă, Vasile Matincă, Vlad Munteanu, Ciprian Mozacu, Cătălin Liţă, Marian Savu, Ionuţ Savu, Mihai Panc, Gigel Coman, Viorel Dinu, Gabriel Popescu, Narcis Răducan, Carol Marina, Neluş Moroşanu, Romulus Bealcu, Sabin Ilie, Mihai Stoica, Dumitru Bolborea, Stelian Carabaş, Ovidiu Petre
Antrenor: Mihai Stoichiţă.

Craiova Maxima: Silviu Lung, Costică Donose, Aurică Beldeanu, Aurică Ţicleanu, Nicolae Tilihoi, Nicolae Negrilă, Dumitru Racolţea, Ilie Balaci, Narcis Mohora, Alin Donose, Ion Geolgău, Mircea Papa, Sorin Cârţu, Florin Şoavă, Dănuţ Bica, Marius Iordache, Robert Vancea, Emil Săndoi, Cătălin Gârleşteanu, Marian Bîcu, Silvian Cristescu, Cristian Albeanu, Nicolae Ungureanu.
Antrenor: Constantin Donose.

Etichete: rapid giulesti , rapid meciuri , rapid sarbatoare


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația
aza3
Recomandările redacției
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur

Ce surpriză! Schimbarea majoră pe care UEFA o ia în calcul pentru EURO 2024
”Nu mai pot. E inadmisibil!”. S-a săturat și vrea să plece din România!
ciprian marica
Exclusiv ”Ați avut ofertă de 8 milioane de euro?”. Șeful lui Dinamo a răspuns imediat și a lămurit situația
fcd
Citește și
Franța are propriul Messi! Cine este noua vedetă a fotbalului din Hexagon
St Georges Park, England, 26th March 2024: Stephen Mfuni (5) for England holding back Rayane Messi (9) for France during
Lacrimile lui Vinicius nu l-au impresionat: ”E prea mult!”
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Parchetul cere 2 ani și 6 luni de închisoare pentru autorul sărutului care a scandalizat o lume întreagă
FIFA Womens World Cup 2023 Final - Spain v England - Stadium Australia

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale