• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Constantin Schumacher, antrenorul echipei FC Rapid, a spus că interesul pentru derby-ul de sâmbătă că echipa Armatei a fost unul destul de ridicat în condițiile în care cu două zile înainte au fost epuizate toate tichetele.

Rapidiștii intenționau să ridice un fan-zone în fața arenei din Giulești, doar că spațiul limitat nu le-a permis acest lucru. Constantin Schumacher spune că este încântat că în tribune va asista și Mircea Lucescu, tehnicianul care l-a adus la Rapid. ”Bilete nu mai sunt, au fost toate vândute. Nu ne-a permis strada că ridicam și un fan-zone. Vor veni și oameni importanți care vor veni la meci, cum ar fi Mircea Lucescu, antrenorul care m-a adus la Rapid, pe care îl stimez și am cea mai mare admirație”, a spus tehnicianul la Digi Sport Matinal, acolo unde a fost invitatul moderatorului Dan Filoti.

Cel mai așteptat meci din Liga 4, cel dintre Academia Rapid și CSA Steaua, programat sâmbătă, 14 octombrie, în Giulești, de la ora 19:15, se va derula în fața unor tribune arhipline. Cele 10.000 de tichete, scoase la vânzare, au fost deja epuizate, astfel că se anunță o atmosferă incendiară și cu casa închisă.

”Schumi” este de părere că interesul ridicat pentru această dispută se datorează faptului că cele două formații sunt branduri în adevăratul sens al cuvântului. ”Este o emulație, Rapid și Steaua sunt brand-uri, iar echipele cu tradiție au suporteri. Altfel este un derby cu suporteri în tribună. Avem un protocol cu ei, sperăm ca la meciul retur să ne respectăm promisiunile și să jucăm cu suporterii noștri în tribune. La primul meci am jucat cu 7.000 de spectatori. Toată lumea a înțeles că ăsta e Rapidul, odată cu venirea lui Niculae, Pancu și-a mea. Oamenii au venit aproape de noi, în Liga 1 un număr de 7.000 de suporteri în tribună este mare”.

”Schumi” a spus că nu se aștepta niciodată să ajungă să-și antreneze fostul coechipier de la Rapid, pe Daniel Pancu. ”Am jucat cu Pancu, îți dai seama că nu m-am gândit niciodată că-l voi antrena. Am avut ”n” meciuri meciuri cu el. Am jucat contra Stelei, la unul câștigat pe Giulești a înscris din pasa mea. Emulația pe care o va transmite va fi foarte mare”.

Și Constantin Schumacher este de părere că promovarea în eșalonul superior este o misiune dificilă. ”Contează ca tradiție acest meci, prima echipă care va intra în play-off va avea trei puncte, a doua, două, a treia, un punct și a patra, zero. După aceea urmează un baraj, în care trebuie să joci cu trei juniori sub 19 ani”, a conchis ”Șumi”.