• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Echipa de fotbal SC Oţelul Galaţi a reuşit să recupereze palmaresul lui FC Oţelul Galaţi. Fosta campioană a României în sezonul 2010-2011 a intrat în faliment la 1 aprilie 2016, Tribunalul Bucureşti ridicând la acea dată dreptul de administrare a clubului şi dispunând dizolvarea societăţii aflate în insolvenţă din 10 iulie 2013.

''După promovarea în Liga 3 şi revenirea pe stadionul pe care fotbalul gălăţean a obţinut cele mai mari performanţe sportive, SC Oţelul Galaţi duce la îndeplinire încă un angajament luat în faţa suporterilor roş-alb-albaştri, dar şi a comunităţii locale şi fotbalistice: readucerea acasă a palmaresului clubului fanion al oraşului Galaţi'', precizează clubul pentru Agerpres.

''Marca FC Oţelul Galaţi 1964 şi trofeele cucerite de clubul fanion al fotbalului gălăţean se vor alătura proiectului SC Oţelul Galaţi şi împreună vor continua sub acelaşi stindard lupta de readucere a numelui Oţelul în elita sportului rege din România'', se mai arată în comunicatul remis Agerpres.

''Cu această izbândă uriaşă am încheiat un capitol esenţial din redefinirea sănătoasă a fotbalului gălăţean. Istoria este a noastră şi va rămâne pe veci a gălăţenilor. Oţelul este numele ce reprezintă cu cinste oraşul Galaţi, judeţul Galaţi, toată Moldova românilor. Cu ajutorul unor oameni extraordinari, care iubesc dreptatea, oraşul şi Oţelul, am reuşit ceea ce nimeni nu mai spera. Fac un apel ferm şi fără rezerve la patriotismul local al gălăţenilor, al autorităţilor, al oamenilor de afaceri gălăţeni: Sprijiniţi şi iubiţi echipa marcă înregistrată a acestui oraş: Oţelul Galaţi.

Mai mult ca niciodată este timpul să sprijinim necondiţionat şi neinteresat Oţelul Galaţi! Oţelul este în mâna dumneavoastră, a noastră, a tuturor! Ajunge cu letargia: Oţelul suntem Noi. O mână de oameni, fără resurse, dar cu inimi sincere şi voinţă de oţel au reuşit, scepticismul a dispărut, vă daţi seama ce poate face o comunitate? #ImpreunaSpreLiga2 este posibil numai cu dumneavoastră, dragi gălăţeni, stimate autorităţi, apreciaţi oameni de afaceri! Se poate! Forza Oţelul Galaţi!'', a declarat Cornel Romeo Moisescu, preşedintele SC Oţelul Galaţi.

La partida de sâmbătă dintre SC Oţelul Galaţi şi Bucovina Rădăuţi, ce se va disputa cu începere de la ora 19,00, în Liga a treia, va fi prezentat publicului prezent la stadion cele mai importante trofee cucerite de Oţelul în istoria sa de peste 50 de ani: trofeul de campioană a Ligii 1 şi Supercupa României.

FC Oţelul Galaţi, campioană a României la fotbal în sezonul 2010-2011, a intrat în faliment la 1 aprilie 2016, Tribunalul Bucureşti ridicând la acea dată dreptul de administrare a clubului şi dispunând dizolvarea societăţii aflate în insolvenţă din 10 iulie 2013.

Înfiinţată în 1964, gruparea Oţelul Galaţi a câştigat singurul său titlu de campioană în ediţia 2010-2011 a Ligii I, în palmares mai având şi Supercupa României în 2011. Problemele financiare ale clubului au început în septembrie 2012 după preluarea acestuia de la combinatul ArcelorMittal de către omul de afaceri Dan Adamescu prin compania sa, TNG - Grupul Nova.

Palmaresul, marca şi 80 de trofee câştigate de echipele de seniori şi juniori ale clubului Oţelul Galaţi au fost vândute pentru suma de 10.000 de euro în cadrul unei licitaţii care a avut loc în luna februarie a acestui an.