• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Pe 28 iulie s-a încheiat perioada avansată de lichidatorul judiciar al FC Rapid SA, Mihai Florea, pentru primirea ofertelor de evaluare a brandului Rapid. Cum nu s-a primit nicio propunere, termenul a fost prelungit până pe 4 iulie. "Verbal am primit mai multe solicitări, dar nouă ne trebuie ofertă scrisă. Aşteptăm în zilele următoare. Nu mi-e teamă că nu se rezolvă problema", a declarat Florea pentru Digi Sport.

Fără să spună direct acest lucru, reprezentantul Sierra Qadrant crede că firmele nu se înghesuie să facă evaluarea din cauza arestării persoanei care a realizat evaluarea Stelei. După cum se ştie, Becali trebuia să plătească 57,3 milioane de euro dacă voia să ajungă la o nouă înţelegere cu CSA Steaua.

Din momentul în care se semnează contractul, mai repede de o lună şi jumătate - două nu se va putea termina evaluarea. Astfel, e evident că indiferent cine va câştiga licitaţia pentru brand şi sigle, nu va exista niciun Rapid în Liga 1 în acest sezon. Intenţia Voluntariului, de exemplu, este să cumpere "Rapidul" falimentar şi echipa ilfoveană să-i preia numele. Lucru care se va putea produce doar în intersezon.

Dacă se vor primi mai multe oferte de evaluare, creditorii sunt cei care vor decide pe cine aleg, însă ofertantul va trebui să fie de acord să-şi primească onorariul din suma încasată la licitaţie, pentru că acum nu există niciun leu în cont.

MIhai Florea a făcut la FRF un demers în care solicită un document care să ateste că FC Rapid SA, clubul intrat în faliment, este cel înfiinţat în 1923, deci continuatoarea de drept. "N-am primit încă vreun răspuns, aşa că voi face o nouă adresă", a spus lichidatorul. Conform declaraţiei date pe 10 mai de acesta pentru Digi Sport, se aşteaptă obţinerea unei sumă între 200.000 şi 700.000 de euro la licitaţie.