• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Brazilianul Neymar, jucătorul celor de la FC Barcelona, Tom Brady, quarterback-ul echipei de fotbal american New England Patriots, şi baschetbalistul LeBron James, campionul NBA cu Cleveland Cavaliers, figurează printre cei mai influenţi şapte sportivi din lume, conform topului anual al celor 100 de personalităţi alcătuit de Time Magazine, informează AFP.

Un alt jucător de fotbal american, quarterback-ul Colin Kaepernick, multipla campioană olimpică de gimnastică la JO de la Rio de Janeiro, Simone Biles, directorul general al clubului de baseball Chicago Cubs, Theo Epstein, şi campionul MMA Conor McGregor completează lista celor şapte sportivi ce se numără printre liderii politici şi economici, ştiinţifici şi artiştii cei mai marcanţi.

Brady a câştigat al cincilea trofeu Super Bowl în luna februarie, după ce a ajutat-o pe Patriots să recupereze handicapul de 25 de puncte în al treilea sfert al meciului cu Atlanta Falcons, pe care a învins-o în prelungiri.

La rândul său, James a fost artizanul revenirii lui Cleveland Cavaliers, după ce a fost condusă cu 3-1 de Golden State Warriors în finala NBA din 2016.

Într-un comentariu pe marginea acestui top, fostul căpitan al echipei Angliei, David Beckham, l-a lăudat pe Neymar, despre care crede că poate deveni cel mai bun fotbalist din lume.

"Este un fotbalist pe care îl întâlnim o dată la o generaţie. Este un adevărat talent. E respectos și mereu își dorește să învețe, lucru pe care l-a dovedit încă de când a ales să vină la Barcelona și să evolueze lângă unii dintre cei mai buni fotbaliști ai acestui sport. Messi și Ronaldo au un nou rival și cred că Neymar este gata să-și ocupe locul", susține Beckham.

Neymar a ajuns la Barcelona în 2013 și a evoluat în 181 de meciuri pentru catalani, reușind să marcheze 100 de goluri și să le ofere colegilor 77 de pase de gol.

100 de milioane de euro este cota de piață a lui Neymar, conform transfermarkt.com.

AGERPRES

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT