• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Ianis Zicu (33 de ani), liber de contract în acest moment, este tentat să revină în fotbalul de performanță, mai ales după ce a văzut emulația de la Liga 4.

Prezent în studioul emisiunii ”Euro Fotbal”, de la Digi Sport 1, Zicu a spus că singurul club pentru care va mai juca este Rapid.

”Sincer, da, vreau să mai joc fotbal, pentru că îmi este dor și simt că mai pot. Mă bate gândul, rămâne de văzut ce se va întâmpla zilele viitoare. Singurul club pentru care aș juca este Rapid. Îmi e dor de fotbal, aș vrea să mă antrenez, să pot să fac astfel de lucruri, în timp ce învăț pentru a deveni antrenor. Aș face-o de plăcere. Dacă plec odată la 3 luni, ar fi greu. Ei se organizează ca un club profesionist, nu doar pentru Liga a 4-a, a spus Zicu, la Digi Sport.

Fostul internațional român a fost plăcut impresionat de proiectul pus la punct de către cei de la Primăria Sectorului 1, dar mai ales de faptul că la Academia Rapid fac parte din staff Daniel Pancu, Daniel Niculae, Ovidiu Burcă și Constantin Schumacher, ultimul în calitate de antrenor. Pentru că Pancu și Niculae sunt și jucători activi, Zicu este și el tentat să joace iar pentru gruparea din Giulești.

Academia Rapid a disputat deja primul meci din Liga 4. Vineri seara, pe stadionul Giulești, în fața a aproximativ 7.000 de spectatori noua echipă a alb-vișiniilor a surclasat cu 13-0 pe Progresul 2005, trei goluri fiind marcate de către Daniel Niculae.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

100 de meciuri are Zicu în tricoul lui Dinamo, pentru care a reușit 19 goluri și le-a oferit colegilor 4 pase de gol.

Zicu a ajuns la Dinamo în 2000 de la juniorii celor de la Farul Constanța și a mai fost legitimat la Câmpina, Farul, Inter, Parma, Rapid, Poli Timișoara, CSKA Sofia, Pohang, Gangwon, Petrolul și ASA Târgu Mureș.

În cariera sa, Zicu a câștigat două titluri de campion în România, ambele cu Dinamo (2002 și 2004), patru Cupe ale României, trei cu Dinamo (2001, 2004 și 2005) și una cu Rapid (2007) și o Supercupă cu Dinamo (2005).

În sezonul 2010-2011, Ianis Zicu a fost și golgheterul Ligii 1, datorită celor 18 goluri marcate pentru Poli Timișoara.

În echipa națională, Zicu a debutat în 2003 sub comanda lui Anghel Iordănescu și a strâns 12 prezențe sub tricolor, reușind să marcheze un gol.