• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Generalul Cristian Petrea a spus că oamenii din Consiliul Juridic al clubului vor găsi modalitatea de acțiune după ce pe site-ul oficial al LPF, la pagina dedicată istoriei campionatelor din Liga 1, Steaua București a fost înlocuită cu FCSB. El face referire aici la juristul Florin Talpan, reprezentantul CSA Steaua, vechiul ”prieten” al lui George Becali, care va avea sarcina să soluționeze această problemă.

Oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal au pus egal între Steaua și FCSB, ceea ce înseamnă că actuala echipă din Liga 1 este considerată continuatoarea grupării care a câștigat, printre altele, și Cupa Campionilor Europeni, în 1986. Pe site-ul oficial al LPF, la pagina dedicată istoriei campionatelor din Liga 1, Steaua București a fost înlocuită cu FCSB, echipa aflată sub patronatul lui George Becali.

”Analizăm cu Consiliul Juridic al clubului modalitatea de acțiune astfel ca odată cu înscrierea în Liga a IV-a această neconcordanță să dispară. Niciodată, palmaresul secției de fotbal al Clubului Sportiv al Armatei Steaua nu a fost cedat la nicio entitatate. Și așa va rămâne. Sunt mai multe căi de acțiune, nu ne pripim”, a spus Generalul Petrea.

Cel care conduce Clubul Sportiv al Armatei (CSA) Steaua a mai spus că a fost impresionat de numărul mare de abonamente solicitat de suporteri. ”E greu să fie tot terenul împrejmuit, sunt căi de acces spre bazin. Vom avea 900 de locuri, asta e sigur, pe o lungime și pe o lățime. Stadionul central nu este omologat. Noi suntem în grafic cu documentele care au trebuit înaintate la CNI. În toamnă spre iarnă vom preda stadionul celor de la CNI. Nu a fost încă predat stadionul, dar noi suntem în grafic cu cei de la CNI. Stăm bine cu numărul de abonamente, aproape 600 dintre ele au fost deja rezervate. Vom scoate în jur de 900 spre 1000 de abonamente în vânzare”, a mai spus Petrea.

Pe de altă parte, Gigi Becali, finanțatorul ”roș-albaștrilor”, a explicat, într-o intervenție telefonică ÎN DIRECT la Digi Sport că este o chestiune de timp până când actuala echipă va reveni la numele cu care a scris istorie.

”Ea este continuatoarea Stelei, nu? E limpede. Fetița, care a crescut, s-a măritat si și-a schimbat numele. A fost obligată! Atunci, poate să pună FCSB și în paranteză Steaua. Lasă, că o să-și păstreze și FCSB numele de Steaua, da? În 7-8 luni se va rezolva si cu anomalia și cu nebunia asta. Vorbim de justitie în țara asta, de imaginea justiției. M-am născut Steaua, în ’47, eu am continuat, eu așa mă numesc, un magistrat trebuie dat afară dacă spune altceva”, a spus Becali.

Latifundiarul a explicat, mai apoi, și pe ce se bazează când spune că FCSB va redeveni Steaua și în acte. ”O să ajungem la Curtea Supremă de Justitie, acolo unde președinte este o doamnă, o femeie de mare calitate și mare noblețe juridică, care nu permite chestiuni de genul ăsta”, a completat Becali.