• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

În urma fazelor controversate de la meciul CFR Cluj – CS U Craiova, arbitrat de vâlceanul Adrian Comănescu, central din afara listei FIFA, mulţi s-au întrebat cum s-a ajuns la această delegare.

Din rândul arbitrilor internaţionali niciunul nu putea fi trimis să conducă partida de la Cluj. Cel mai important arbitru român, Ovidiu Haţegan, a acuzat dureri la un tendon şi a fost lăsat să se odihnească, mai ales că aşteaptă din nou o delegare în grupele Champions League.

Horaţiu Feşnic este din Cluj, iar George Găman şi Sebastian Colţescu, din Craiova, şi nu puteau arbitra această partidă. Istvan Kovacs a condus în etapa anterioară meciul CS U Craiova – FC Botoşani, iar Marius Avram este reţinut de la delegări după penalty-ul acordat dinamoviştilor în partida cu FC Voluntari, din runda precedentă. În fine, al şaptelea arbitru FIFA, Radu Petrescu, este indisponibil de mai mult timp în urma unor probleme de sănătate.

Astfel, s-a ajuns la Adrian Comănescu, un arbitru cu experienţă în Liga 1, în vârstă de 43 de ani.

Legat de penalty-ul acordat clujenilor în meciul cu CS U Craiova şi eliminarea fundaşului Ferreira, surse din cadrul CCA au precizat că Adrian Comănescu a procedat corect în deciziile luate.

VIDEO Penalty-ul acordat CFR-ului:

VIDEO Penalty-ul acordat Craiovei: