• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Schimbarea survenită înainte de startul sezonului la cârma Fiorentinei părea să fie una benefică pentru Ianis Hagi, dar nici Stefano Pioli nu i-a dat prea mult credit tânărului jucător, în ciuda faptului că în perioada de pregătire a evoluat excelent în mai multe amicale. Antrenorul toscanilor l-a trimis recent la echipa a doua, acolo unde Ianis a făcut spectacol, chiar sub ochii lui Pioli.

Atât jurnaliștii din Italia cât și fanii Fiorentinei așteptau ca Ianis Hagi să explodeze în acest sezon, dar fiul "Regelui" n-a fost folosit deloc de noul tehnician al formației "viola". Pioli l-a trimis acum la echipa de tineret și a mers să-i urmărească evoluția, iar Hagi jr. nu a dezamăgit. Ediția tipărită a cotidianului Corriere dello Sport notează că Ianis a înscris un gol și a fost "magic" pe teren.

Un site al suporterilor toscani a consemnat că Pioli l-a aplaudat în picioare pe Ianis, iar fanii scriu pe rețelele de socializare că tânărul jucător român ar trebui să nu lipsească de la prima echipă.

Transferat de Fiorentina de la Viitorul în vara lui 2016 pentru un milion de euro, Ianis Hagi a făcut o serie de meciuri foarte bune la Primavera, dar nu a bifat decât două prezenţe în echipa mare, ambele în Serie A TIM, în stagiunea precedentă.

În vară, băiatul "Regelui" i-a impresionat pe jurnaliștii italieni prin capacitatea lui de a lovi balonul cu ambele picioare, prin rapiditatea din gândire pe teren și, de asemenea, prin modul în care a reușit să interpreteze toate momentele când a avut mingea la picior. Cu toate astea, au fost și oameni de fotbal din Italia care au precizat că Ianis nu este încă pregătit să evolueze în Serie A.