• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Francesco Totti revine oficial la AS Roma la mai puţin de două luni de emoţionantul meci de retragere.

Fostul căpitan al capitolinilor a acceptat postul de director al grupării capitoline şi e nerăbdător să-şi înceapă noua muncă.

"Este un restart pentru mine. Mi-a luat ceva timp să mă gândesc ce voi face şi să înţeleg rolul pe care îl voi avea. Voi încerca să fiu în permanenţă disponibil pentru oricine, de la juniori până la preşedinte", a declarat Totti după instalarea în noua funcţie.

Totti e convins că nu va avea probleme de adaptare în noul post.

"E o aventură nouă, o provocare pentru mine. Voi colabora cu toată lumea, cu Monchi, Pallotta, Baldissoni, Di Francesco, îi cunosc pe toţi şi asta mă va ajuta", susţine simbolul grupării de pe Stadio Olimpico.

CIFRELE LUI TOTTI LA AS ROMA

785 e numărul meciurlor jucate de Totti pentru Roma, 619 dintre ele în Serie A. E depăşit doar de Paolo Maldini şi Gianluigi Buffon.

307 goluri a înscris Totti pentru Roma, 250 dintre ele în Serie A. Primul pe 4 septembrie 1994, pe Olimpico, împotriva Foggiei.

250 de goluri a înscris în campionat pentru Roma, al doilea după Silvio Piola (274) în topul marcatorilor all-time din Serie A.

9 goluri a marcat pentru naţionala Italiei, în 58 de partide, ultima chiar la Mondialul din 2006, câştigat de "squadra azzura" în Germania.

25 de ediţii de campionat în care a jucat (primul loc, la egalitate cu Paolo Maldini)

23 de ediţii de Serie A în care a marcat (singurul care a reuşit acest lucru)

38 de ani - vârsta sa în noiembrie 2014, când a marcat cu CSKA Moscova şi a devenit cel mai bătrân marcator din istoria Ligii Campionilor.

11 goluri înscrise în derby-urile cu Lazio, în 44 de meciuri (primul loc, la egalitate cu Da Costa)

19 goluri înscrise contra Parmei, victima sa favorită din Serie A. Urmează Sampdoria (15), Cagliari şi Udinese (14).

7 trofee cucerite de Totti: un titlu, două Cupe, două Supercupe, un Campionat Mondial şi un European Under 21.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT