• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

UPDATE 14:08: Chiar dacă ziarele din Italia anunţaseră că Vlad Chiricheş va fi indisponibil cel puţin două luni, fundaşul român s-a antrenat cu echipa azi şi a fost chiar înclus în lotul pentru meciul din UEFA Champions League cu Şahtior Doneţk, informează site-ul oficial al grupării napoletane.


 

Vlad Chiricheş, fundaşul echipei Napoli, riscă să fie indisponibil o perioadă de două luni şi jumătate, în urma accidentării suferite în meciul cu Bologna, de duminică, din campionatul de fotbal al Italiei.

Chiricheş a suferit la Bologna o uşoară luxaţie la umărul stâng, iar staff-ul medical al clubului i-a oferit primul ajutor la vestiare, pentru ca fundaşul central să fie refăcut până la partida cu Benevento, de duminica viitoare.

Potrivit ediţiei napolitane a cotidianului La Repubblica, "problema la umăr persistă: recidiva suferită duminică nu trebuie subevaluată şi nu e exclusă o intervenţie chirugicală pentru a rezolva definitiv problema.

Timpul de recuperare ar fi de circa două luni şi jumătate, astfel că trebuie evaluat bine dacă intervenţia este necesară sau poate fi amânată pentru luna decembrie. Va depinde în principal de senzaţiile pe care le va avea în continuare Chiricheş".

Chiricheş a fost schimbat după 43 de minute în meciul dintre Bologna şi Napoli, câştigat de oaspeţi cu scorul de 3-0, duminică, în etapa a treia din Serie A.


Fostul stelist va rata ultimele două meciuri ale naţionalei României în preliminariile Cupei Mondiale, cu Kazahstan (5 octombrie, pe teren propriu) şi Danemarca (8 octombrie, în deplasare).

Accidentarea lui Chiricheş vine într-un moment în care antrenorul lui Napoli, Maurizio Sarri, părea decis să-i acorde mai multe şanse de a juca. Contra Bolognei, băcăuanul a fost titular pentru a doua oară în primele trei etape din Serie A TIM.

În sezonul trecut, Vald Chiricheş a evoluat de 14 ori în Serie A TIM pentru Napoli şi a marcat două goluri.