• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Despre Vlad Chiricheş s-a scris de multe ori că se va despărţi de Napoli, dar sunt şanse mari ca fundaşul român să continue pe San Paolo. După informaţiile vehiculate de presa italiană în legătură cu o posibilă prelungire a contractului, managerul sportiv al FRF, Adrian Mutu, anunţă că aproape sigur căpitanul "tricolorilor" va rămâne la actualul lider din Serie A TIM.

În sprijinul acestui lucru vine prestaţia solidă pe pe care Chiricheş a avut-o marţi seară, în victoria cu 3-0 obţinută în faţa lui Shakhtar Donetsk, rezultat care îi menţine pe napoletani în cursa pentru calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Contra ucrainenilor, românul de 28 de ani a fost integralist, iar Gazzetta dello Sport i-a acordat nota 7, cea mai mare dintre toţi fundaşii lui Napoli. "A devenit o garanţie pentru Sarri", a scris celebrul cotidian.

Evoluţia lui Chiricheş a fost urmărită din tribune de selecţionerul Cosmin Contra şi de Adi Mutu. Managerul sportiv al federaţiei l-a lăudat pe fostul stelist, despre care spune că e apreciat la Napoli şi că nu va pleca la o altă echipă, în ciuda faptului că e urmărit de mai multe formaţii din Franţa şi Turcia.

"Ieri am fost pe San Paolo, la Napoli-Shakhtar, alături de selecţionerul României, Cosmin Contra. Apoi, după meci, am luat cina cu Chiricheş. Se simte foarte bine la Napoli.

E un adevărat profesionist. Atât Sarri (Maurizio Sarri, antrenorul lui Napoli - n.r.), cât şi Giuntoli (Cristiano Giuntoli, directorul sportiv - n.r.) mi-au spus doar lucruri bune despre el. Se antrenează ca un profesionsit şi e căpitanul României.

Senzaţia mea e că Napoli vrea să-l ţină, aşa că nu cred că va pleca în ianuarie. E un mare fundaş, iar liniştea din jocul lui e excepţională. Deşi, poate că această siguranţă a sa e şi o limită, pentru că sunt cazuri în care nu ar trebui să-i fie ruşine să degajeze mingea în tribună", a declarat Mutu, la Radio CRC.

Lider în Serie A TIM după 13 etape, Napoli este foarte bine plasată în încercarea de a cuceri primul titlu după o aşteptare de 28 de ani. Ultimul român campion în Italia a fost Cristi Chivu, cu Inter Milano, în 2010.

"Chiricheş nu mi-a vorbit despre Scudetto, dar eu i-am spus că dacă nu îl vor câştiga anul ăsta, nu-l vor mai câştiga vreodată", a dezvăluit Adi Mutu, care a evoluat pentru Inter, Verona, Parma, Juventus, Fiorentina şi Cesena în Serie A.