• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Manchester United - Anderlecht 1-1 (2-1 după prelungiri). Jose Mourinho a sărbătorit, joi seară, calificarea care l-a transformat în cel mai de succes antrenor în activitate, după un gest care le-a amintit românilor de fostul selecționer, Anghel Iordănescu.

Englezii de la The Sun au descoperit care a fost talismanul la care tehnicianul portughez a apelat la începutul celei de-a doua reprize de prelungiri. Mourinho (54 de ani) a scos obiectul din buzunar, l-a privit lung și apoi l-a sărutat, înainte să-l reașeze în buzunar.

Britanicii au analizat fotografiile surprinse și au descoperit că a fost vorba de o carte în miniatură, din paginile căreia tehnicianul a citit, înainte de a o săruta. E greu de crezut că acest talisman a putut juca un rol cu adevărat în desfășurarea partidei, dar peste câteva minute Marcus Rashford avea să marcheze golul calificării lui Manchester United.

Momentul s-a petrecut după ce United suferise două lovituri, prin accidentările lui Marcos Rojo (în prima repriză) și Zlatan Ibrahimovic (la finalul primelor 90 de minute).

În România, Anghel Iordănescu (66 de ani) era cunoscut pentru ritualul pe care îl repeta cu sfințenie la fiecare meci al echipelor pe care le antrena, fie că era vorba de una de club sau de națională: rugăciunile dinaintea fluierului de start sau de la pauză, pe care le încheia sărutându-și cruciulița sau o icoană pe care o porta cu el. Obiceiul le-a atras și atenția francezilor, care l-au amintit și înaintea meciului dintre România și naționala "Cocoșului Galic", din deschiderea Campionatului European de anul trecut.

Mourinho Iordanescu