• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Internaționalul spaniol în vârstă de 30 de ani, proaspăt campion în Premier League cu cei de la Chelsea, i-a comparat pe cei trei manageri - Pep Guardiola, Jose Mounrinho și Antonio Conte - și-a făcut declarațiile surprinzătoare.

Mijlocașul spaniol Cesc Fabregas, câștigător al titlului pentru a doua oară în ultimele trei sezoane de Premier League, a vorbbit despre tehnicienii cu care a colaborat de-a lungul timpului și admite că cel mai bun este cel actual.”Este mult mai dificil să câștigi campionatul în Anglia decât să reușești această performanță cu o echipă din Spania“, spune în primă fază spaniolul. Tot el spune că în ceea ce privesc tehnicile, Conte este cu totul altceva, este mult mai meticulos și fotbaliștii se pregătesc mult mai bine din punct de vedere fizic decât cu Pep Guardiola sau decât cu Mourinho. Fabregas a lucrat cu toți cei trei menționați. Sub comanda catalanului Pep Guardiola a jucat la Barcelona, în timp ce pe ”Stamford Bridge” a colaborat atât cu Jose Mourinho, cât și acum, cu italianul Antonio Conte.

”Cu Conte este cu totul altceva. Am muncit din greu în acest sezon, am alergat ceva pentru acest titlu. Ne-am pregătit din greu, atât la sală, cât și sprinturi. Ne-am descurcat foarte bine, cel puțin eu așa cred, dată fiind presiunea care a fost pe umerii noștri”, a mai spus Fabregas. Mijlocașul iberic a mai punctat că jucătorii ajuns chiar să rămână peste program la antrenamente pentru ca totul să fie pregătit. ”Și, de asemenea, trebuie să mai scot în evidență, cu tot respectul față de Pep și de Mou, faptul că Antonio Conte este antrenorul cu care am lucrat la cel mai înalt nivel tactic. Mult mai bine decât am făcut-o cu Mourinho și cu Guardiola. Conte este meticulos, până când totul nu este gata în ceea ce privește pregătirea, antrenamentul nu se încheie, poate ține foarte mult”.

Fabregas, care de multe ori nu a făcut parte din primul 11 al lui Chelsea în actualul sezon, are ambiția de a-i demonstra lui Antonio Conte că merită un loc de titular. Doar în 12 partide din actualul sezon de Premier League a fost mijlocașul trimis pe teren de la început, dar acest aspect nu l-a descurajat. ”Vreau să rămân la Chelsea 100%! Nu mă gândesc la nimic altceva, totul este o mare provocare pentru mine”, a spus ibericul.

PROGRAMUL TRANSMISIILOR DIGI SPORT

Fotbalistul nu se simte deranjat de zvonurile care apar despre el, mai ales că insistă că nu s-a gândit niciodată se plece din Londra, după ce a semnat cu Chelsea. ”De la început am luat totul ca pe o mare provocare. Există mereu tot felul de zvonuri, care nu pot fi oprite, dar mie nu-mi pasă deloc de ce spun acele persoane. Și asta pentru că nici măcar pentru o secundă nu m-am gândit să plec”, a mai spus Fabregas. Depsre serviciile ibericului este foarte interesat omul de afaceri chinez Li Yonghong, care a preluat recent pe AC Milan. Chiar dacă are contract cu Chelsea până în 2019, londonezii ar accepta o ofertă care să se apropie de cota de piață, una de 35 de milioane de euro pentru jucătorul lor.